סך ההוצאה על מזון ואירוח במעון הרשמי של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ברחוב בלפור בירושלים, וכן בבתים הפרטיים שלו בירושלים ובקיסריה עמד ב-2012 על 480 אלף שקלים כך עולה מנתונים שחשף הערב (שני) משרד ראש הממשלה בהוראת בג"ץ, בעקבות פניית התנועה לחופש המידע בעניין. במלים אחרות, הציבור שילם מכיסו על המזון למשפחת נתניהו ואורחיהם 40 אלף שקלים בכל חודש. לשם הבהרה, ב-2011 עמדה ההוצאה על מזון על 460 אלף שקל, בעוד שבשנים 2010 ו-2009 היא הייתה נמוכה כמעט בחצי 267 אלף שקלים ו-214 אלף שקלים בהתאמה.
ההוצאה על המזון לא הייתה היחידה שהוכפלה בשנים הללו. על ניקיון הוציאו בבתים השונים 1.2 מיליון שקלים, לעומת 848 אלף שקלים ב-2011, ו-772 אלף שקלים ב-2010. על הוצאות גינון הוציא משלם המסים 142 אלף שקלים ב-2012. במעון רכשו ריהוט ב-108 אלף שקלים בשנה החולפת, ובסך הכל, כולל הוצאות אחרות, עלה סך הוצאות בית ראש הממשלה 3.3 מיליון שקלים ב-2012, לעומת 2.6 ב-2011, ו-2.3 מיליון שקלים ב-2010.
עורך דין עופר דורון מהתנועה לחופש המידע, שהגיש את העתירה, אמר: "עתירות משפטיות לפי חוק חופש המידע נועדו לברר שאלות אמיתיות בנוגע ליחס בין זכות הציבור לדעת לבין אינטרסים אחרים כגון הזכות לפרטיות, ביטחון המדינה ועוד. במקרה זה, נדרש הליך משפטי רק בשל העובדה שמשרד ראש הממשלה התעלם מדרישה בסיסית לקבלת מידע, שאמור להיות חשוף לציבור באופן יזום על ידי הרשות עצמה. נותר לקוות שבפעם הבאה לא נזדקק להליך משפטי לקבלת מידע בסיסי מעין זה".
בסוף השבוע דווח בתכנית "שישי" בערוץ 10 כי לשכתו של ראש הממשלה הורתה בחודש שעבר להתקין עבורו מיטה זוגית במטוס שהטיס אותו ואת רעייתו שרה ללונדון, כדי להשתתף בהלווייתה של ראש ממשלת בריטניה לשעבר, מרגרט תאצ'ר. מהפרסום עולה כי עלות שדרוג הטיסה של בני הזוג הסתכם בכחצי מיליון שקלים למשלם המסים.
בעקבות הלחץ הציבורי הנחה נתניהו, באופן חריג, שלא להתקין עבורו יותר תאי שינה בטיסות לאירופה. בסביבת ראש הממשלה אמרו כי נתניהו לא עודכן על עלויות הטיסה, ולא ידע כי ההפרש בין טיסה במטוס עם תא שינה לטיסה ללא תא שינה הוא חצי מיליון שקל. גורמים המקורבים לנתניהו אמרו: "חשוב שראש הממשלה יישן טוב כדי לעמוד במשימות המורכבות שהוא צריך להכריע בהן אבל אפשר לעשות את זה במחיר נמוך בהרבה - וכך יהיה".