בישראל לא הופתעו מירי הרקטה הבוקר (שלישי) לעבר אשקלון, לראשונה מאז סיום מבצע "עמוד ענן". במערכת הביטחון קיימו בשבוע שעבר דיון הערכת מצב לאור פרסום בכלי התקשורת הפלסטינים ברצועת עזה על כוונה של חוליות סוררות מהג'יאהד האסלמי לבצע שיגורי רקטות לעבר ישראל כאות הזדהות עם סוגיית האסירים בישראל. במערכת הביטחון העריכו על רקע האפשרות שמת אסיר ביטחוני באופן פתאומי בכלא מגידו כי עשוי להתבצע ירי נקודתי. לצרות זאת, מערכת כיפת ברזל המוצבת בסביבת העיר לא הופעלה.
הרקטה שנורתה הבוקר לכיוון אשקלון התפוצצה בכביש סמוך לאזור התעשייה בעיר. נזק נגרם לכביש בו היא התפוצצה, אך לא היו נפגעים בנפש. בפיקוד העורף ובחיל האוויר בודקים מדוע לא נשמעה התרעה לפני נפילת הרקטה ונבחנת אפשרות שמדובר בתקלה טכנית. מדובר צה"ל נמסר כי הנושא נמצא בתחקיר.
בעקבות שיגור הרקטה, טוענים במערכת הביטחון כי "מדובר באירוע נקודתי ולא בהחלטה מערכתית לחזור לשיגורי רקטות נגד ישראל. מדובר בפעילים סוררים שהחליטו על דעתם עצמם להביע הזדהות עם מה שקורה ביהודה ושומרון בדגש על סוגיית האסירים שהיא רגישה לא רק בגדה. אסור לשכוח שיש גם אסירים ביטחוניים שבעסקת גלעד שליט גורשו לעזה במקום לבתיהם ביוהודה ושומרון והם עוסקים מבוקר עד ערב בטרור".
גורם ביטחוני בכיר אמר הבוקר כי "לא נראה שבזמן שהחמאס מנהל משא ומתן עם ישראל בתיווך מצרי הוא עסוק בלכופף לישראל את היד. השיגור הבוקר מנוגד לאסטרטגיה שלו. ולכן המציאות תבחן לאורך זמן. אם יהיו שיגורים נוספים צה"ל יגיב בעוצמה. אין כוונה לאפשר את החזרה לתקופת הטפטופים. ישראל נמנעה מתמרון יבשתי בכלל במסגרת התחייבות מצרית והסכמה של החמאס להפסיק באופן מוחלט את שיגורי הרקטות. שבירת ההתחייבות תחזיר אותנו לנקודת ההתחלה".
כאמור, בשבועות האחרונים הואץ תהליך המשא ומתן בין ישראל לחמאס בתיווך מצרים. ראש אגף התכנון בצה"ל, אלוף נמרוד שפר, קיים מספר פגישות בחודש האחרון עם שר המודיעין המצרי ובכירים בקהילת המודיעין המצרית שאחראים על התיווך. החמאס מבקש להרחיב את היקף הסחורות המיובאות לרצועת עזה, כולל מלט שנאסר על העברתו ל לעזה מאז קיץ 2007 (למעט פרויקטים של ארגוני סיוע בינלאומיים. א.ב) וחומרי בנייה למגזר הפרטי, הרחבת מכסת הסוחרים שנכנסים לרצועת עזה ופתיחת מעברי גבול נוספים עם ישראל.
לקריאה נוספת
השקט בדרום הופר: רקטה התפוצצה מדרום לאשקלון
ארה"ב לישראל ולפלסטינים: נקטו איפוק נוכח המצב המתוח
"פתרון שתי המדינות זקוק כעת למכונת החייאה"
לפנייה לכתב: amirbohbot@walla.com