(צפו בתושבים ברוסיה מתאוששים מפיצוץ המטאור בסוף השבוע הקודם)
לאחר שבשבוע שעבר הרעישו פיצוץ המטאור מעל שמי רוסיה והאסטרואיד שחלף קרוב לכדור הארץ את העולם, האו"ם מתחיל להתכונן לקראת גופים שמימיים שעשויים לנוע לכיווננו בעתיד. ב"טלגרף" הבריטי דווח אתמול (שבת) כי חברי סוכנות האו"ם לענייני החלל החיצון, אונוס"א, יציגו ביום שישי הקרוב סדרת המלצות לגיבושה של רשת בינלאומית שיתריעו מפני אסטרואידים.
ההצעה תציג את הדרכים בהן יכולות מדינות לרתום את המשאבים שברשותן כדי לאתר "אובייקטים הקרבים לכדור הארץ", ובכך להתריע מוקדם ככל האפשר מפני מפגעים אפשריים. אף שמדענים חזו מראש את התקרבותו של האסטרואיד לכדור הארץ בשבוע שעבר, פיצוץ המטאור באזור הרי אורל ברוסיה היה בגדר הפתעה גמורה.
יו"ר צוות הפעולה של האו"ם לענייני "אובייקטים הקרבים לכדור הארץ", סרג'יו קמאצ'ו, אמר בשבוע שעבר כי אילו היו ננקטים צעדים דומים לאלו שיוצעו ביום שישי מבעוד מועד, אפשר היה להיערך מראש לפיצוץ שגרם לפציעתם של כ-1,200 בני אדם ברוסיה. "זה היה מאפשר להבנה והתאמת ציפיות של האוכלוסייה המקומית, והם לא היו מוצאים את עצמם מבוהלים מבלי לדעת מה קורה", אמר.
המלצות אונוס"א יאושרו באופן רשמי בוועידת הסוכנות ביוני, ולאחר מכן יוגשו לוועידת האו"ם הכללית. מומחים מקווים כי לאחר שתגובש תכנית למעקב אחר אסטרואידים ומטאורים, יפנה האו"ם לגיבוש תכנית לצמצום נזקים, במקרה של פגיעה בלתי נמנעת בכדור הארץ.