שר ההגנה של ארצות הברית, ליאון פנטה, שכיהן כראש סוכנות הביון המרכזית (CIA) בזמן חיסולו של אוסמה בן לאדן, אומר כי ניתן היה להשלים את המצוד אחריו גם ללא מודיעין שהתקבל מעינויים של עצירים. פנטה, המסיים בימים אלה את תפקידו, התייחס אמש (ראשון) בראיון בתכנית "פגוש את העיתונות" לסרט "כוננות עם שחר", המציג גרסה קולנועית להכנות למבצע החיסול של מנהיג אל-קאעדה, ומתעד עינויים של עצירים שבוצעו במטרה לחלץ מהם מידע מודיעיני שיוביל לאיתורו של בן-לאדן. בין היתר, מוצגים עינויים נרחבים שבוצעו בעצירים באמצעות הדמיית טביעה ("ווטרבורדינג").
לדברי פנטה, שעמד בראש הסוכנות בשנים 2011-2009, חלק מהמידע המודיעיני אכן הגיע משימוש ב"טקטיקות מסוימות שהיו בשימוש בזמנו". שר ההגנה אמר את הדברים בתשובה לשאלה האם היו בשימוש "שיטות חקירה אינטנסיבית" קוד המשמש לעתים לעינויים. לדברי פנטה, "הרבה מודיעין הרכיב את תצרף המודיעין שהוביל לבן-לאדן (...) אבל הרכבנו את רובו מבלי להזדקק גם לזה". עם זאת, פנטה לא אמר איזה סוג אחר של מודיעין שימש את סוכני ה-CIA.
קצינים בכירים בסוכנות הגנו על שיטות חקירה שננקטו כלפי עצירים, בהן מניעת שינה, מעצר בתנאי קור קיצוניים, כבילה, הכאה או "ווטרבורדינג". חוזה רודריגז, שנחשב לאבי תכנית "החקירה האינטנסיבית", אמר בחודש שעבר כי פריצת הדרך במצוד אחר בן-לאדן הייתה ב-2004, אז חולץ מידע משמעותי ראשון מעציר שהחזיק מודיעין לגבי הבלדר של מנהיג אל-קאדעה, שהוביל, אחרי שנים, את האמריקנים לאחוזתו של בן-לאדן בפקיסטן.