משפחת מירלשווילי מבאר שבע נדהמה אתמול לגלות כי האיש שהואשם בדריסה למוות של בנם מיכאל במאי האחרון, קיבל שורה של הקלות בתנאי מעצר הבית בו הוא שוהה ובית המשפט אף התיר לו לצאת לחו"ל. "הבטן שלי נטחנת כשאני נזכרת בכך", אמרה בדמעות נזי, אמו של מיכאל, "מי שיש לו כסף, יכול להשיג מה שהוא רוצה במשפט שלו. הבן שלנו קבור באדמה והוא מבלה עם המשפחה שלו". פרטים על תנאי מעצרו של החשוד בדריסה, הפייטן חיים אלון, החלו להגיע כשמועות לאזניו של גבי, אחיו של מיכאל. "הייתי לפני חודש בבית הכנסת ואחד הפייטנים שם, סיפר לי שהוא ראה את אלון שר פיוטים באירועים. אנחנו ידענו שהוא אמור להיות במעצר בית. אף אחד לא הודיע לנו שהוא קיבל הקלות בתנאי המעצר שלו. אף אחד גם לא טרח להזמין אותנו לדיון שהתקיים בעניין".
גבי מירלשווילי פנה לפרקליט שניהל את התיק מטעם הפרקליטות. "הפרקליט אמר לי שאין שום חובה ליידע את המשפחה של הקרבן ושהוא לא חייב לנו שום הסברים. האיש אפילו לא הביע חרטה, מסתובב חופשי כחשוד בפגיעה שגרמה למוות של אחי, עובד בפייטנות בשמחות ומבלה עם המשפחה שלו בחגי ישראל, בזמן שהוגש נגדו כתב אישום חמור על פגיעה באחי". האח אברהם הוסיף: "הוא חשוד במוות של האח שלי והולך לשיר בחתונות ובר מצווה. איך הוא יכול לעשות את זה?".
הפרשה החלה בראשית חודש מאי. מיכאל מירלשווילי רכב לפנות בוקר בקטע כביש חשוך בין אתר הפסולת דודאים לבין מנחת שדה תימן. על פי כתב האישום, שהוגש נגד חיים אלון ואישתו אילת, הם שבו מאירוע, פגעו עם מכוניתם הנהוגה בידיו של מירלשווילי, פגיעה שגרמה למותו, והפקירו אותו מוטל על שולי הכביש בלי לעצור ובלי לדווח על כך. חיים פעל לנקות את הרכב ולהגיש תביעה לחברת הביטוח כדי לתקן את הנזק שנוצר מהפגיעה. לטענת השניים, הם פגעו בגמל. במשטרת התנועה הוקם צוות חקירה מיוחד, שאסף ראיות שונות מזירת הפגיעה והצליח לאתר את החשודים ולהביא להגשת כתב אישום נגדם.
במהלך החקירה, טענו בני הזוג תחילה כי הם פגעו בגמל, אולם בהמשך מסרו פרטים הקושרים אותם לאירוע. הם ממשיכים להכחיש את הפגיעה ברוכב האופניים למרות שכל הראיות שבידי המשטרה, מצביעות על מעורבות מכוניתם בתאונה. יצוין כי בידי החוקרים היו אף חלקים מהמכונית שנפלו ממנה בשעת הפגיעה ונאספו מהזירה. כתב האישום מייחס לו עבירה של הפקרה לאחר פגיעה שגרמה למותו של הרוכב ושיבוש מהלכי משפט. הוא הועבר למעצר בית בתנאים מלאים, נדרש להפקיד את דרכונו ואף נאסר עליו לצאת מהבית.
"כל דקה שעוברת, כואב לנו יותר"
בני משפחתו של מיכאל מירלשווילי גילו להפתעתם, כי עורך הדין שלו, בני נהרי, פעל להשיג עבורו הקלות במעצר הבית לשם הועבר. בהתחלה הוא יכל לצאת מהבית. אחר כך, קיבל אישור לעבוד כפייטן, לצאת להתאווררות של כמה שעות ביום, להיות בחגים בחיק משפחתו ועוד", זעם גבי מירילשווילי, הבנתי שהפרקליטות לא התנגדה להקלות בתנאי השחרור שלו". על פי המסמכים המשפטיים, מהם קיבלה המשפחה את המידע על ההקלות, עולה כי באמצע ספטמבר שונו תנאי השחרור של אלון בפעם הראשונה, שונו והוקלו שוב בדיונים נוספים, עד שב-17 באוקטובר הגדיל בית המשפט לעשות ואיפשר לאלון, המואשם גם בשיבוש הליכי משפט, לצאת לחוץ לארץ לצרכי עבודה. "מי מבטיח שהוא יחזור לעמוד לדין", בכה האב דוד, "מאז שזה קרה, אני לא אותו אדם שהייתי. אני לא יכול לשמוח. לא יכול לדבר עם אנשים. המקרה הכניס אותנו לדיכאון. הבן חסר לנו כל הזמן. כל דקה שעוברת, כואב לנו יותר. הייתי אדם רגוע, פועל בשכל. היום איבדתי ממש את הצפון. כל הזמן שאני זוכר אותו אני בוכה. ולא שמענו שום מילת חרטה מהפייטן".
בני המשפחה שקלו לפנות בעתירה לבג"ץ, אך טרם החליטו. "כל עורך דין שאני מדבר איתו, אומר לי שאין סיכוי להשיג ביטול ההחלטה", הסביר גבי מירילשווילי, "זה גם יפתח לנו שוב את הפצעים". האח אברהם הוסיף: "מסתבר שבכסף אפשר לקנות הכל. גם לקבל הקלות בתנאי מעצר". אם המשפחה לא הצליחה לעצור את דמעותיה: "יש לו כסף, אז הוא מקבל כלמה שהוא רוצה. אנחנו לא מוכרים את הבן שלנו בשביל כסף. אנחנו לא יכולים לשכור עורך דין פרטי, שינהל עבורנו את המשפט". יצוין כי בקשות ההקלה נידונו בידי השופט נאסר אבו טהה בעוד הדיון על התיק עצמו מתנהל אצל השופט נתן זלוצובר. "השופט זלוצובר הביע הזדהות עם הכאב שלנו", אמרה האם, "הופעתי בדיון הראשון עם תמונת הבן. הפרקליט שמנהל את התיק אמר שזה מפריע לנו, אבל השופט אמר לי שאני יכולה להיות עם התמונה".
טענות המשפחה הן גם כלפי העובדה שלא הובעה התנגדות להקלות בתנאי המעצר, לאחר המאמץ המשטרתי שהביא למעצר החשוד וכי הדבר עלול להוביל לזילות במעמדו של בית המשפט. "אזרח יחליט שהוא עושה פשע, מה בית המשפט יכול לעשות, אם ככה הוא מתנהל?" שאל האח אברהם, "לא ככה מתנהלת מדינה מתוקנת. אם המשטרה לא היתה מתאמצת להגיע לחשודים, התיק הזה לא היה מפוענח". במשטרה סרבו להגיב לטענות באופן רשמי. גורמים במשטרה הביעו עם זאת זעם וביקורת על ההתנהלות המשפטית, שהביאה לכך שאלון יזכה בהקלות מפליגות בתנאי מעצר הבית שלו. עורך הדין בני נהרי, המייצג את אלון מסר בתגובה כי אין שום קשר בין התנהלות המשפט לבין ההקלות בתנאי המעצר. "ההקלות ניתנו כי מי שמשוחרר למעצר בית מקבל הקלות במשך הזמן", הוא הסביר, "לא צריך לקבל לכך את הסכמת המשפחה של הקרבן. הוא קיבל הקלות, לאחר שעמד בתנאי מעצר הבית וכמו שכל עציר אחר מקבל הקלות".