ביקורו במצרים של נשיא אירן מחמוד אחמדינג'ד ככל הנראה לא יירשם בספרי ההיסטוריה כנקודת המפנה החיובית ביחסי שתי המדינות. על אף קבלת הפנים הנרגשת לכאורה שקיבל נשיא אירן בשדה התעופה הבינלאומי של קהיר מצד עמיתו המצרי מוחמד מורסי ביום שלישי, חווה אחמדיניג'ד בהמשך היום כמה חוויות שניתן כמעט להגדירן כמשפילות, שראשיתן בניסיון תקיפה בנעל מצד אדם סורי, שהתכוון לפגוע באחמדינג'ד במסגד בקהיר והצליח להתקרב אליו בטרם עצרו אותו המאבטחים המצרים.
אולם ל"זובור" המרכזי זכה הנשיא האירני במוסד הדתי הסוני המוכר ביותר בעולם המוסלמי, אל-אזהר. לאחר שסיים את פגישתו עם שייח' אל-אזהר, אחמד א-טייב, יצא אחמדינג'ד למסיבת עיתונאים משותפת עם מזכיר אל-אזהר, השייח' חסן א-שאפעי. שם, אל מול מצלמות הטלוויזיה, סיפר א-שאפעי כי המנהיג של אל-אזהר, השייח' א-טייב, פנה לנשיא אירן וביקש ממנו כי ארצו תפסיק לנסות לעסוק במיסיונריות במצרים, או במילים אחרות, שטהרן תפסיק את מאמציה להחדיר את זרם השיעה ללבבות המצרים.
אחמדינג'ד הנדהם השיב כי "לדברים הללו יש מקום בישיבות סגורות בלבד", ואז נטש את מסיבת העיתונאים. א-שאפעי אמר כי "אנו מצטערים לשמוע על העלבונות כלפי 'חברי הנביא'" - כינוי לקבוצת מקורביו של הנביא מוחמד הנחשבים לנמנים על מייסד זרם הסונה. אחד מיועצי הנשיא האירני ניסה לבלום את שטף הדיבור של א-שאפעי, אולם מזכיר המוסד האיסלמי החשוב המשיך בביקורת החריפה שלו, והנשיא האירני עזב את המקום. א-שאפעי מתח ביקורת גם על המעורבות של אירן בנעשה בבחריין ובמדינות מפרץ סוניות אחרות.
הקשרים הדיפלומטיים בין אירן למצרים נותקו בשנת 1979, אחרי שמצרים חתמה על הסכם השלום עם ישראל. לאורך השנה האחרונה נפוצו דיווחים על התחממות הקשרים בין שתי המדינות, שהתחזקו אחרי עלייתו לשלטון של הנשיא מוחמד מורסי וביקורו ההיסטורי בטהרן בקיץ האחרון. ואולם, מצרים ואירן עדיין אינן מקיימות קשרים דיפלומטיים באופן גלוי.
ביקור אחמדינג'ד במצרים - כותרות נוספות
מורסי קיבל בנשיקות את נשיא אירן בנמל התעופה בקהיר
צפו: אדם סורי ניסה לפגוע באחמדינג'ד בביקורו במצרים
אחמדינג'ד: "הצעתי לשתף עם מצרים ידע גרעיני"