נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הצהיר הלילה (שישי) כי "ברור שכוחות הבדלנים השיגו הצלחה כבירה בסיכול המבצע הצבאי האוקראיני, אשר מסכן באופן חמור את אוכלוסיית מזרח אוקראינה והוביל לאובדן חיי אזרחים רבים".
במסר רשמי לכוחות המיליציה הפרו-רוסית, הוסיף פוטין: "אנשי כוחות הביטחון האוקראינים, שהשתתפו במבצע בעקבות פקודות שקיבלו ולא מרצונם החופשי, נכנעו". הנשיא קרא לכוחות הבדלנים לאפשר העברת סיוע הומניטרי לחיילים האוקראינים שנכנעו, ו"לאפשר להם לעזוב את אזור הלחימה".
המשבר באוקראינה - כותרות אחרונות בוואלה! חדשות:
תצלומי לוויין מוכיחים: כך פלשה רוסיה לאוקראינה
רוסיה פלשה לאוקראינה עם טורי טנקים ומשגרי גראד
בסיוע רוסי: הבדלנים כבשו עיירה בדרום אוקראינה
כמו כן, חזר פוטין על קריאתו לממשלת אוקראינה לחדול מכל פעילות צבאית במזרח המדינה, ולפתור את המשבר באמצעים מדיניים בלבד. "יש לאפשר לחיילים האוקראיניים לשוב למשפחותיהם, ולהעביר סיוע רפואי לפצועים", הוסיף פוטין, והבהיר כי מוסקבה תמשיך לספק סיוע הומניטרי לאזרחים במחוזות דונייצק ולוהנסק במזרח אוקראינה.
ביום רביעי, מסר דובר הקרמלין, דמיטרי פסקוב, כי ממשלת רוסיה תשלח שיירת משאיות הומניטרית שנייה לאוקראינה, כשבוע לאחר ששלחה שיירת משאיות ראשונה למזרח המדינה ללא אישור השלטון בקייב, ועוררה סערה באוקראינה, אשר חששה מפלישה רוסית בחסות השיירה.
זאת, על רקע דיווחים מאוקראינה כי מאות חיילים מצבא רוסיה חדרו לשטחה. לנוכח ההסלמה החמורה במצב, הנשיא פטרו פורושנקו ביטל אתמול את צאתו הצפויה לביקור מדיני טורקיה, שם תכנן לברך את הנשיא רג'פ טייפ ארדואן לרגל השבעתו לתפקיד.
"בשעה כזו, מקומו של הנשיא הוא כאן, באוקראינה", הודיע פורושנקו, ודרש ממועצת הביטחון של האו"ם להתכנס בדחיפות לישיבת חירום. פורשונקו אמנם נזהר מלקבוע כי רוסיה פלשה לארצו, אך ברית נאט"ו הבהירה בהודעתה כי רוסיה כבר מפעילה באוקראינה "הרבה יותר מ-1,000 חיילים".
הלחימה באוקראינה נמשכת זה שישה חודשים וגבתה את חייהם של 2,200 בני אדם. אתמול דווח כי המורדים הפרו-רוסים, מגובים בחיילים מצבא רוסיה, נכנסו לעיירה נובואזובסק שבדרום-מזרח אוקראינה, ופתחו בה חזית נוספת של לחימה.
מנהיגי אוקראינה ורוסיה, ולדימיר פוטין ופטרו פורושנקו, נפגשו השבוע לראשונה מאז תחילת המשבר. השניים נועדו במינסק לשיחה ארוכה בדלתיים סגורות, ובסיומה הבטיח נשיא אוקראינה כי תיתכן "מפת דרכים" לקראת הפסקת אש במזרח המדינה בהקדם האפשרי.
פורושנקו תיאר את השיחות כ"מורכבות וקשות", ואילו הנשיא הרוסי תיאר את הפגישה כחיובית, אולם סירב למסור פרטים על אודות ההסכם המתגבש בין מוסקבה לקייב. "אנחנו לא יכולים לדון בהפסקת האש, רק לתגבר את האמון בין הצדדים בתהליך המשא ומתן החיוני", אמר בתום הפגישה הלילית.