התפרצות האבולה הקשה ביותר בהיסטוריה מאיימת להתפשט במערב אפריקה, והאזור משווע לסיוע בינלאומי מידי. הגבולות הפרוצים בין גינאה, ליבריה וסיירה לאון מאפשרים את התפשטות המחלה עוד יותר. האו"ם הבטיח היום (רביעי) לממשלות במערב אפריקה כי ניתן לעצור את התפשטות המחלה. "אנו יכולים להתמודד עם זה", הבטיחו לשרי הבריאות במדינות. "התפרצויות כאלה ניתן לעצור", אמר קיז'י פוקודה, סגן מנהל המחלקה לביטחון בריאותי בארגון הבריאות העולמי לסוכנות הידיעות הצרפתית.
עוד על התפרצות האבולה:
בהלת האבולה: מטוס עוכב בצרפת, קרבן בליבריה
חרף מסרי ההרגעה: מגפת אבולה חסרת תקדים בגינאה
מה אתם יודעים על וירוס יום הדין?
11 שרי הבריאות במדינות מערב אפריקה התאספו לוועידה בת יומיים בגינאה לדון בדרכי התמודדות עם ההתפרצות. גורמי בריאות משלוש המדינות שנפגעו עד כה, כמו גם מחוף השנהב, קונגו, גמביה, גאנה, גינאה ביסאו, מאלי, סנגל, ואוגנדה משתתפים בפגישה. עובדי בריאות במוקד באזור הגבול המשותף של שלוש המדינות העבירו פנייה דחופה דרך רשת סקיי הבריטית בדרישה לסיוע בינלאומי מידי כדי לנסות להשתלט על הנגיף. "אנחנו צריכים עזרה עכשיו", אמר פיליפ אזומה, גורם במשרד הבריאות בסיירה לאון, "או שהנגיף יתפשט ויהרוג יותר אנשים".
אבולה היא מחלה מדבקת, קשה וקטלנית, שאין לה חיסון. היא גורמת לדימומים באיברים הפנימיים, בעור ומתוך פתחי הגוף. לנגיף יכולת הדבקה וקטלניות גבוהה. בהתפרצות הנוכחית מתו 467 בני אדם וכ-763 נדבקו בנגיף עד כה, מרביתם בגינאה, שם התפרצה המגפה הנוכחית. זוהי הפעם הראשונה שבה המחלה מתפשטת באזורים עם צפיפות אוכלוסין גובהה, בהם ערים כמו בירת גינאה, קונאקרי.
מארגון הבריאות העולמי נמסר כי דרושה פעולה "קיצונית" למיגור הנגיף ולהבטיח שהוא לא יתפשט למדינות אחרות באזור. "אנחנו מקווים להגיע להחלטות כיצד נגביר את שיתוף פעולה ואת תגובות (מדינות אלו) כדי שנוכל לבלום את ההתפרצות הזו", אמר דובר הארגון, דניאל אפשטיין. "אנו זקוקים לתגובה חזקה, בייחוד לאורך אזורי הגבול המשותף, שם ממשיכה הפעילות המסחרית והחברתית", הוסיף.