נציגי ישראל והרשות הפלסטינית למשא ומתן צפויים להיפגש מחר (ראשון) פעם נוספת עם השליח האמריקני לשיחות, מרטין אינדיק, במטרה לדון בפתרון אפשרי למשבר שאליו נקלעו הצדדים במגעים המדיניים כך אמר מקור המעורה בשיחות. אתמול אחר הצהריים נועד אינדיק עם הממונה על המו"מ מטעם ישראל, השרה ציפי לבני. כמה שעות קודם הוא נפגש עם הנציג הפלסטיני סאיב עריקאת.
על רקע הדיווחים על האפשרות לשחרר את המרגל היהודי ג'ונתן פולארד בניסיון להאריך את המשא ומתן, התייחס אמש ג'ימי קרטר, נשיאה ה-39 של ארה"ב, לנושא, ואמר כי הוא תומך בשחרורו. "אם הישראלים יסכימו לקבל את הצעתו של ג'ון קרי, אם פולארד ישוחרר, הייתי תומך בשחרורו", אמר קרטר בראיון בארה"ב, כך דיווח האתר "פוליטיקו". עם זאת, הוסיף הנשיא לשעבר כי היה משאיר את האפשרות לשחרר את פולארד כאפשרות אחרונה, "לא רק כעוד קלף מיקוח במגעים".
בנוסף, אמר קרטר כי להערכתו המרגל היהודי צפוי להשתחרר בכל אופן כבר בשנה הבאה: "הוא יהיה מועמד לחנינה בעוד כשנה, וזה לדעתי, יהיה הדבר הטוב ביותר".
עוד באותו נושא:
מקורב לאבו-מאזן: מכירים בקשר שלכם לארץ
בכיר לשעבר ב-CIA: "רצינו שפולארד יוצא להורג"
שר בכיר: "קרי חשף שלארה"ב אין בעיה לשחרר את פולארד"
פולארד נעצר ב-1985 סמוך לשגרירות ישראל בוושינגטון, בשעה שפנה לבקשת מקלט במבנה השגרירות מפני הרשויות האמריקניות. מתוקף תפקידו כמנתח חומרי מודיעין, הוא העביר במהלך פעילות הריגול שלו מאות מסמכים מסווגים לידי ישראל. וינסנט קניסטרארו, ראש המדור למבצעי מודיעין בסוכנות הביון המרכזית בארצות הברית (CIA) בתקופת הנשיא רונלד רייגן, אמר לאתר "בלומברג" כי פולארד הסב נזק רב לביטחון ארצות הברית - יותר ממה שידוע. לדבריו, בזמן מעצרו של המרגל שנכלא ב-1985 באשמה שריגל לטובת ישראל, "כמה מאתנו רצו שפולארד יוצא להורג".
"שחרור פולארד - ללא תמורה"
שר בכיר בממשלה טען אתמול כי ג'ון קרי "חשף ששחרור פולארד הוא עניין של מחיר, ולפיכך אין שום צורך לשלם עבורו ברוצחים". השר הסביר כי עצם קיום השיח בנושא ג'ונתן פולארד, שמכשיר את שחרורו של המרגל הישראלי שכלוא בארצות הברית, משמעותו שיש תג מחיר לשחרורו. עם זאת, לטענתו השחרור אינו צריך לבוא בתמורה לשחרור מחבלים, ולמעשה - ללא כל תמורה.
"ישראל צריכה לנצל את ההסכמה האמריקנית לשחרור פולארד, ולצאת בקמפיין מסיבי שידרוש את שחרורו ללא תמורה", אמר השר. לדבריו, עצם אפשרות העסקה מצדו של שר החוץ של ארצות הברית, היא "התקדמות עצומה", כלשונו. "קרי הרים את המסך מעל נושא שהאמריקנים סירבו לדבר עליו עד כה, וכעת הכול ברור".