ראש ממשלת אוקראינה, מיקולה אזרוב, הגיש את התפטרותו לנשיא ויקטור ינוקוביץ'. לדבריו, הוא מבקש לעזוב את תפקידו אחרי יותר משלוש שנים "כדי ליצור הזדמנויות נוספות לפשרה חברתית-פוליטית". לשכת הנשיא טרם הגיבה להתפטרות, שלפי החוקה דורשת כעת את החלפת הממשלה כולה.
אזרוב, יד ימינו של הנשיא ינוקוביץ', ככל הנראה התפטר כדי להקל על הלחץ הפוליטי במדינה. הוא נחשב לאחת הדמויות השנואות ביותר בעיני המפגינים. בימים האחרונים הוא הכחיש בתוקף טענות האופוזיציה, לפיהן המשטרה השתמשה בנשק חם כדי לפזר את המפגינים בקייב.
בתוך כך, הורה הפרלמנט לבטל את החוק שעורר סערה בקרב המפגינים בשבוע שעבר. החוק אסר על קיום הפגנות, והצית מחדש את המחאה בקייב, אחרי שנדמה כי שככה מעט. לפחות שלושה מפגינים נהרגו בעימותים עם המשטרה.
בסוף השבוע, הציע הנשיא לאחד מראשי המפגינים, ארסני יטסניוק, את תפקיד ראש הממשלה במקומו של אזרוב. יטסניוק סירב להצעה והבטיח להמשיך במחאה. מנהיג נוסף של האופוזיציה, המתאגרף ויטלי קליטצ'קו, שהוצע לו להתמנות לסגן ראש הממשלה, אמר כי האופוזיציה מסכימה לקבל תפקידים בשלטון רק תמורת קיום בחירות חדשות.
העימותים התפשטו מקייב לכמה ערים במזרח המדינה. מהומות דווחו גם באודסה שלחופי הים השחור. האופוזיציה דורשת מהממשלה לשחרר גם את המפגינים שנערצו בהפגנות. הפרלמנט צפוי לדון בדרישה זו.
בתוך כך, מנהיגת "המהפכה הכתומה", ראש הממשלה לשעבר יוליה טימושנקו, השמיעה לראשונה את קולה מאז פרצו המהומות. טימושנקו, הנושאת מאסר בבית בעקבות הרשעה שמאחוריה עומד ינוקוביץ', קראה לתומכיה "לדחות בשאט נפש את ההצעה המשפילה" של הנשיא המכהן.
שרת החוץ של האיחוד האירופי, קתרין אשטון, הוזעקה לקייב כדי לתווך במגעים בין הנשיא לאופוזיציה. במקביל, ינוקוביץ' שוחח בטלפון עם מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, שהפציר בו למצוא פתרון פוליטי למשבר.