(שלשום: מפגינים פשטו על משרד האוצר בבנגקוק)
ההפגנות הסוערות בתאילנד נמשכות זה היום הרביעי ברציפות: כמה אלפי מפגינים גדשו הבוקר (רביעי) את רחובות בנגקוק והביאו לסגירתם של משרדי העבודה, האנרגיה, הבריאות והמסחר והתעשייה, כחלק מהצעדים שמטרתם להפיל את הממשלה ואת העומדת בראשה, ינגלוק שינאווטרה. כ-2,000 מפגינים אחרים שצבאו על מתחם המחלקה לחקירות מיוחדות המקבילה התאילנדית של ה-FBI הביאו לסגירת המקום. המפגינים קראו קריאות נגד ראשת הממשלה ונגד אחיה, ראש הממשלה לשעבר טקסין שינאווטרה. אתמול הובילו ההפגנות הובילה לסגירתם של חמישה משרדי ממשלה, ובהם משרד האוצר.
ראשת הממשלה: לא מתכוונת להתפטר
שליח חב"ד בבנגקוק: "בארץ דואגים, אבל המפגינים חביבים"
המהומות ב-2010: עשרות הרוגים ומצב חירום
אמש שלהב את המפגינים מנהיג המחאה, סגן ראש הממשלה לשעבר ומנהיג התנועה האזרחית לדמוקרטיה, סותהפ תהוגסובאן. הוא נאם בפני המפגינים שצבאו על שערי משרד האוצר, והדברים שודרו גם בערוצי הטלוויזיה. "היום אנו מפגינים שוב", אמר תהוגסובאן. "אני אנהיג אתכם בעצמי, מי שמוכן שיתייצב". הוא אף הבהיר לקהל הנוכחים כי מטרתם היא לסלק את "המכונה הפוליטית של טקסין", כהגדרתו.
ראשת הממשלה אמרה כי המשטרה תמשיך במאמציה לשמור על הסדר. "ממשלתי לא תשתמש בכוח", הבהירה. "זה לא 'המשטר של טקסין', זו ממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי", אמרה לכתבים מחוץ לפרלמנט, שם נערכה הצבעת אי-אמון נגדה.
ההפגנות מתקיימות לסירוגין מאז החודש שעבר, לאחר שמפלגתה של שינאווטרה ניסתה להעביר חוק, שמתנגדיו טוענים כי נועד לפטור מעונש את אחיה, מיליארדר ואיל תקשורת לשעבר. הוא הודח בהפיכה צבאית ב-2006, ושנתיים אחר כך הורשע בעבירות של ניצול משרתו. הסנאט אמנם דחה את החוק, אולם לא עשה דבר כדי למתן את המחאה. טקסין נמלט לגלות לאחר ההרשעה, אולם דמותו המשיכה לרחף מעל הפוליטיקה המקומית. הוא זוכה לתמיכתם של עניים רבין המתגוררים באזורים כפריים, שהצביעו לו בבחירות ב-2001 וב-2005. מאז נותרו תומכיו נאמנים לו ולמפלגות המייצגות את עמדותיו.
מתנגדי הממשלה ככל הנראה פחותים מבחינה מספרית, אולם יש להם השפעה רבה על המתרחש בממלכה האסיאתית יש בהם שמרנים עשירים, גנרלים בכירים ופקידי ממשל. אלה רואים בטקסין מושחת וחבר של קפיטליסטים המתמרן החלשים באמצעות תרומות פופוליסטיות טענות שהוא דוחה מכל וכל.
ההפגנות אמנם היו שקטות עד כה, אך יש חשש מאלימות דומה לזו שפרצה ב-2010, אז נהרגו למעלה מ-90 בני אדם בהפגנות בבנגקוק דווקא של תומכיו של טקסין. למרבה האירוניה, מנהיג המחאה הנוכחית תהוגסובאן שכיהן בממשלה באותה תקופה נאשם בדיכוי הפגנות אלה, ולאחרונה אף הוגש נגדו כתב אישום בגין רצח. בנו החורג אקנט פרומפן, המשמש דובר של המפגינים, אמר הבוקר: "אנו מבקשים מעובדי הציבור להצטרף לעם, להפסיק לעבוד עבור המערכת של טקסין". עם זאת, הוא הדגיש כי "איננו מעוניינים בעימות".