(צפו בחגיגות שחרור האסירים ברמאללה, השבוע)
המשקיף הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, שיגר אמש (שישי) מכתב למועצת הביטחון של הארגון, בו קרא לפרסם גינוי בינלאומי להרחבת הבנייה הישראלית בשטחי הגדה המערבית ובמזרח ירושלים. במכתב, הדגיש מנסור כי כתוצאה מהבנייה בהתנחלויות, התקווה לשלום על בסיס פתרון שתי המדינות "נמוגה". לדבריו, בזמן שישראל ממשיכה "לגנוב" את האדמות הפלסטיניות, המשפחות הפלסטיניות נעקרות מבתיהן בכפייה.
מנסור ציין במכתבו כי לקהילה הבינלאומית יש אחריות להפעיל מאמצים רציניים כדי שפתרון שתי המדינות יישאר אפשרי. "אחרת", הוסיף, "מדינת פלסטין תהיה חייבת לשקול את כל האמצעים הדיפלומטיים, החוקיים והפוליטיים כדי להגן על אדמותיה, קיומה וזכויות אזרחיה".
מזכ"ל האו"ם גינה ביום רביעי את אישור קידום בניית אלפי יחידות דיור מעבר לקו הירוק. גם דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, ג'ן סאקי, גינתה את האישור ואמרה כי ארצות הברית "לא רואה בהמשך הבנייה בהתנחלויות פעילות שיוצרת אווירה חיובית למשא ומתן. אנו ממשיכים להתנגד לפעילות הזאת".
ביום רביעי דווח כי המינהל האזרחי מקדם בנייה של למעלה מ-2,000 יחידות דיור חדשות בשטחי יהודה ושומרון. ועדת המשנה להתיישבות של המינהל האזרחי אישרה להפקדה כמה תכניות בנייה חדשות של 582 יחידות דיור בהתנחלויות מבודדות. בין היתר, הופקדה תכנית לבניית 160 יחידות דיור ביקיר שבשומרון, 296 יחידות דיור בבית אל ו-31 יחידות דיור באלמוג שבבקעת הירדן. כמו כן, אושרו למתן תוקף (השלב האחרון לקראת בנייה) 95 יחידות דיור בשילה שבבנימין. מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף איתן דנגוט, הנחה את ועדות התכנון והבנייה במינהל האזרחי לפעול בהקדם לקידום התכניות האלה.
במקביל, חשף במליאת הכנסת סגן השר אופיר אקוניס (הליכוד) את רשימת היישובים ומספר יחידות הדיור שייבנו ביהודה ושומרון. בתשובה להצעה לסדר היום שהגישה האופוזיציה בנושא הבנייה בהתנחלויות, אמר אקוניס כי נוסף על 582 יחידות הדיור המדוברות, ייבנו כ-1,500 דירות נוספות בהתנחלויות, בהתאם לפירוט הבא: 255 יחידות דיור בעפרה, 509 יחידות דיור בגבעת זאב, 256 יחידות דיור בכפר אדומים ו-196 יחידות דיור חדשות בקרני שומרון. כמו כן בביתר עילית שבגוש עציון אושר קידום תכנית לבניית 398 יחידות דיור חדשות.
ערב קודם לכן סיכמו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הפנים גדעון סער על קידום תכנית בנייה של 1,500 יחידות דיור בשכונת רמת שלמה שבצפון ירושלים, מעבר לתחומי הקו הירוק. עוד סיכמו השניים, על קידום שלוש תכניות בנייה להפקדה בפועל בשכונת רמת שלמה. אלה יאפשרו להרחיב את יחידות הדיור הקיימות בשכונה בהיקף של עד 50 מטרים נוספים לכל דירה. בנוסף, תופקד בפועל התכנית להקמת "מרכז קדם" מרכז תיירות וארכיאולוגיה על חניון גבעתי מול הכניסה לעיר דוד.
עוד על הבנייה בהתנחלויות
ארהב על שחרור האסירים: צעד קשה, אך הכרחי
אחרי שחרור האסירים: למעלה מ-2,000 יחידות דיור בגדה
נתניהו החליט: 1,500 דירות ייבנו מעבר לקו הירוק