שרת המשפטים, ציפי לבני, המליצה היום (שלישי) לנשיא המדינה, שמעון פרס, לדחות את בקשת החנינה שהגישו בני משפחתו של הנשיא לשעבר, משה קצב, המרצה עונש של שבע שנות מאסר בגין אונס ועבירות נוספות. לבני המליצה לדחות את הבקשה, בטענה כי הוגשה לא על ידי קצב עצמו, אלא על ידי בני משפחתו. לדבריה, עובדה זו מראה שקצב כלל אינו מביע חרטה ולא מבין את הפגם במעשיו ואת חומרתם. קבלת החנינה, אומרים גורמים משפטיים, כמוה כקבלת טענתו של קצב שהכל עלילה נגדו.
לבני נימקה את המלצתה בכך שחרף סבלה של המשפחה, כפי שהוא מתואר בבקשה לחנינה על ידי בני משפחתו של קצב, ושבו היא אינה מקלה ראש, נשקלו שיקולים של חומרת מעשיו, סוג וריבוי העבירות, ניצול הסמכות והכוח והמעילה באמון הציבור. אך לא פחות חשוב, לדבריה, נשקל סבלן של הנשים שאת כבודן הוא רמס ואת גופן ונפשן חילל, תוך ניצול סמכותו וכוחו כנבחר ציבור.
בחודש אוגוסט הגישה רעייתו של הנשיא לשעבר, גילה קצב, בקשת חנינה עבור בעלה. "מאז פרוץ הפרשה ביולי 2006 ועד היום חייו וחיינו כמשפחה הפכו לקשים ובלתי נסבלים. אני, ילדיי, נכדיו, אמו הקשישה, אחיו ואחיותיו עוברים מסכת ייסורים איומה, משפילה ומבזה קשה מנשוא, שלא הייתה כדוגמתה בתולדות המדינה", כתבה בבקשת החנינה. "מאז 7 בדצמבר 2011, משה ואנחנו נענשים בעונש נוסף, ואנו עוברים ייסורי גיהינום מדי יום. משה קצב מבוגר בגילו, סבא לנכדים ונזקק לתרופות יומיומיות".
בהמלצתה, אימצה בעצם לבני את חוות הדעת של מחלקת החנינות בפרקליטות, שהמליצה גם היא בחודש פברואר לדחות את בקשת החנינה. זאת, בשל הזמן הקצר שעבר מאז החל לרצות את מאסרו והעובדה שלא הביע חרטה. טרם התקבלה החלטה רשמית בנושא, אולם רק במקרים נדירים הנשיא מעניק חנינות בניגוד לעמדה המקצועית של משרד המשפטים, וההערכה היא כי במקרה זה החנינה תידחה.