סוף לשביתה: לאחר יומיים של שיבושים בטיסות בעקבות רפורמת השמיים הפתוחים, הושג אמש (שני) הסכם בין משרד האוצר לחברות התעופה הישראליות, אל-על, ישראייר וארקיע. מהסתדרות העובדים נמסר כי האוצר הסכים לממן 97.5% מהוצאות הביטחון של חברות התעופה, צעד שיאפשר לחברות לקבל תנאי תחרות הוגנים בענף התחבורה. "חבל שנדרשו יומיים של שביתה ופגיעה במאות אלפי אזרחים כדי להגיע לסיכום שניתן היה לקבל כבר ביום שישי", נמסר מההסתדרות. בכך, מבוטלת גם שביתתם שתוכננה להתקיים היום של עובדי רשות שדות התעופה לאות הזדהות עם מחאת עובדי חברות התעופה הישראליות.
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר לאחר חתימת ההסכם כי "בסופו של המשבר, הממשלה התעשתה והבינה שדרישת העובדים לאפשר לחברות לשרוד ולקבל תנאי תחרות הוגנים מהווה אינטרס לאומי. חבל שנדרשנו להגיע לשביתה ולהפגנות והכנסה של אלפי משפחות לחרדה כדי להגיע לסיכום שיכולנו להגיע אליו במשא ומתן ענייני".
קודם לכן אתמול הודיע ממשרד האוצר על הבנות שהושגו עם חברת אל-על. מהאוצר נמסר כי ההסכם הושג לאחר שנציגי אל-על "הבינו כי מדיניות השמיים הפתוחים היא מציאות גמורה". שר האוצר, יאיר לפיד, בירך על ההסכם ואמר כי "כעת אין שום מניעה מלחזור ולהפעיל את הטיסות ולהביא להפסקה מיידית של השביתה". לפי ההסכם המוקדם שהושג בין האוצר לאל-על, הממשלה תגדיל את ההשתתפות שלה בהוצאות האבטחה של אל-על מסבסוד של 80% מהוצאות החברה בתחום לסבסוד של 97.5% מההוצאות. בתמורה, חברת התעופה הלאומית אמורה להניע מהלך התייעלות במערך הביטחון של החברה.
ביום ראשון אישרו חברי הממשלה בישיבת הממשלה השבועית את הסכם "שמיים פתוחים", בין ישראל לבין האיחוד האירופי, שיאפשר לחברות תעופה זרות להפעיל קווי טיסה מאירופה לישראל ולהתמודד עם חברות התעופה הישראליות על כיסו של הנוסע הישראלי. על פי ההסכם, תוך חמש שנים ובתהליך הדרגתי, יותר לחברות רבות מאירופה להפעיל קווי טיסה מישראל אל היבשת ובחזרה. מטרת הרפורמה של משרד התחבורה היא עידוד תחרות בין החברות, ובכך להוזיל את המחירים עבור הצרכן הישראלי. בנוסף, תתאפשר טיסה ליעדים שכיום אין אליהם טיסות ישירות מישראל.
עוד על רפורמת השמיים הפתוחים
באילת חוששים: אם השביתה תימשך - התיירות תיפגע
לפיד: שמיים פתוחים עובדה מוגמרת, השביתה מיותרת
בעד ונגד: שמיים פתוחים יעזרו לצרכן, אבל יביאו אבטלה?
(עדכון ראשון: 18:41)