21 פקחי האו"ם שנחטפו ביום רביעי האחרון בידי כוחות המורדים הסורים, הועברו בשעות הצהריים (שבת) מהכפר ג'מלה בו הוחזקו לאזור הגבול שבין סוריה לירדן. הפקחים הפיליפינים מכוח אונדו"ף שהוצב בגולן אחרי מלחמת יום כיפור, עברו לידי צבא ירדן. במהלך היום התעכב השחרור בשל חילופי אש בין צבא סוריה לבין לוחמי האופוזיציה. גם אתמול דווח כי חרף היערכות כוחות האו"ם לשחרור החטופים, משלחת החילוץ שנשלחה נאלצה לסגת בשל הפגזות במקום.
21 הפקחים נחטפו ביום רביעי על ידי קבוצת מורדים בשם "גדודי השהידים של ירמוכ", שטענה כי הם לא ישוחררו עד שכוחות צבא סוריה, הנאמנים למשטרו של הנשיא בשאר אסד, ייסוגו מג'מלה. סרטון שהועלה לאתר יוטיוב הציג את אחד מאנשי המורדים ליד שני כלי רכב משוריינים ומשאית בצבע לבן, המשמשים את כוח האו"ם המוצב באזור. שלושה אנשים במדי או"ם נראו בסרטון יושבים בתוך כלי הרכב ומציגים למצלמה מסמכים מזהים.
בסרטון אחר שפרסם שלשום ארגון זכויות האדם הסורי נראים לכאורה שישה מהמשקיפים הפיליפינים שנחטפו. למרות שהחוטפים הבהירו כי יתייחסו לאנשי האו"ם כאל שבויי מלחמה, בסרטון נראה אדם המזדהה כקצין בגדוד הפיליפיני של האו"ם אומר כי הוא ואנשיו נמצאים "במקום בטוח" בכפר ג'מלה, בעקבות הפצצות וארטילריה באזור: "אזרחים דאגו לבטחוננו וחילקו אותנו למקומות שונים כדי להגן עלינו. הם נתנו לנו מקום טוב לישון בו, אוכל ומים לשתייה".
שליחתו המיוחד של אסד, בותיינה שבעאן, הגיעה אתמול להודו במטרה לגייס את תמיכת ההנהגה בניו דלהי למשטרו של הנשיא הסורי, וכדי להשיג סיוע בניסיון להביא לפתרון פוליטי של המשבר. "יש ממד בינלאומי לסכסוך. אנחנו מרגישים שקטאר וטורקיה עומדות בראש החץ הדיפלומטי נגד ארצנו", אמרה, "אני לא יכולה להיכנס לפרטים אבל אני חושבת שהממשלה באנקרה רוצה שהאחים המוסלמים ישתלטו על סוריה". לדבריה, "מנגד עומדות רוסיה, סין, הודו וברזיל שלפחות מציגות הסבר למשבר".