חברת מגדל ביצעה רכישות בהיקף של 110 מיליון שקל במניות לאומי והגיעה להחזקה של קרוב ל-10% ממניות הבנק. שתי הרכישות העיקריות של מגדל במניות לאומי בוצעו ביום ראשון האחרון בהיקף של 34 מיליון שקל ובשער של 8.39 שקלים (מחוץ לבורסה), וביום רביעי לפני שבוע בהיקף של 56 מיליון שקל ובשער של 8.28 שקלים (בבורסה). ההנחה היא שיתרת הסכום (כ-20 מיליון שקל) נרכשה במהלך המסחר בבורסה בחודש האחרון.
רכישה מעל 10% ממניות הבנק מצריכה את אישורו של בנק ישראל ומאחר שגם שלמה אליהו אסף לאחרונה מניות לאומי במאות מיליוני שקלים ומחזיק 8.22% ממניות לאומי (שני הגופים קרבים לגבול הרכישות המותר), הרי שייתכן שבקרוב (אם עדיין לא ביקשו) יבקשו השניים את אישור בנק ישראל.
שני הגופים קובעים למעשה עובדות בשטח בכל מה שקשור לגרעין השליטה המתגבש בלאומי. יחדיו הם מחזיקים נכון להיום כ-18% מהון המניות של לאומי ומסמנים את הגורם הדומיננטי ביותר בשוק שיש לו את היכולת להתהוות כגרעין השליטה.
בית ההשקעות מריל לינץ' ניסה לאחרונה לעניין מספר משקיעים זרים ברכישת מניות המדינה בלאומי אולם נתקל בקשיים. גורמים בתוך הבנק הגדירו את ניהול ההפרטה שלו "כלא מקצועית בלשון המעטה".
מגדל ביטוח רכשה מניות של בנק לאומי בהיקף של כ-110 מ' ש' בחודש האחרון
גולן פרידנפלד
20.9.2001 / 15:41