וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פרס נובל לרפואה יוענק לשני חוקרי תאי גזע

8.10.2012 / 14:13

שיניה ימנאקה היפני וג'ון גורדון הבריטי יזכו לכבוד לאחר שהצליחו לראשונה לקחת תאים בוגרים ולהחזירם למצב של תאי אב, במה שכונה "תגלית פורצת דרך". וכן, יש גם צד ישראלי

צילום: רויטרס, עריכה: מיכאל ברגמן

פרס נובל ברפואה יוענק השנה לחוקרי תאי הגזע שיניה ימנאקה היפני וג'ון גורדון הבריטי, שעל זכייתם הוכרז היום (שני) במכון קרולינסקה בשבדיה. בטקס שייערך בשטוקהולם ב-10 בדצמבר יזכו השניים ללחוץ את ידו של מלך שבדיה, ויחלקו ביניהם פרס כספי - אשר בעקבות המשבר הכלכלי באירופה, יהיה השנה בשווי נמוך מהרגיל. בשל תשואות נמוכות על כספי הקרן, גובה הפרס, שבשנים קודמות עמד על כעשר מיליון קרונות שבדיות, הופחת לשמונה מיליון קרונות - כ-1.2 מיליון דולרים, ויחולק בין ימנאקה לגורדון.

שיניה ימנאקה היפני וג'ון גורדון הבריטי, זוכי פרס נובל לרפואה, אוקטובר 2012. רויטרס
"תגלית פורצת דרך ששינתה את ההסתכלות על התפתחות התאים". גורדון וימנאקה/רויטרס

ימנאקה (50) מאוניברסיטת קיוטו שביפן וגורדון (79) מאוניברסיטת קיימברידג' הבריטית גילו לראשונה דרכים להפוך תאים בוגרים חזרה לתאי הגזע שקדמו להם, באמצעות שינוי גנטי. "תגלית פורצת דרך זו שינתה לחלוטין את ההסתכלות על התפתחות התאים", נאמר בהכרזה על זכייתם, שבאה בעזרת ניסויים שערכו השניים על צפרדעים ועכברים.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

תרפיית מציאות מדומה: טיפול להתמודדות עם חרדה

בשיתוף zap doctors

וגם הצד הישראלי, איך לא

הסיבה שהתגלית של השניים מוגדרת כפורצת דרך, היא בראש ובראשונה העובדה שהם היו הראשונים להפריך את הסברה כי תאים בוגרים אינם יכולים לעבור תהליך שישיב אותם לצורתם הראשונית, כתאי אב. השפעת התגלית עשויה לסייע רבות לעולם הרפואה, בעיקר בהשתלות מח עצם.

כאשר מדובר בפרס נובל, קשה להימנע מהנקודה הישראלית, ואכן יש כזו גם כאן. ימנאקה עצמו ביקר לפני שנתיים בדיוק בישראל וקיבל את פרס וולף הישראלי לשנת 2011, מידיו של נשיא המדינה שמעון פרס במשכן הכנסת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully