מחקר שפורסם בכתב העת הרפואי "לנסט" מצא קשר ברור וחזק בין צריכה של מזון מהיר מסוגים מסוימים למשקל יתר וסוכרת, וכתוצאה מכך גם סיכון למחלות של כלי הדם בלב. המחקר נערך ע"י צוות מאוניברסיטת מינסוטה, שעקב אחר כ-3,000 בני אדם בגילאי 18 עד 30.
אחרי 15 שנה של איסוף נתונים הסתבר: אלה שאכלו יותר מפעמיים בשבוע במסעדות של מזון מהיר העלו בממוצע במשקל ארבעה וחצי ק"ג, לעומת אלה שהגיעו באופן מזדמן בלבד, או פחות מפעם בשבוע. בנוסף לעליה המשמעותית במשקל הם גם פיתחו סיכון גבוה פי שניים למחלת הסוכרת.
ב"מעריב" דווח כי ד"ר דיוויד לודוויג, מנהל התוכנית לטיפול בהשמנה בבית החולים לילדים בבוסטון, שעמד בראש המחקר, אמר כי: "בניגוד למה שמנסה התעשיה הזאת למכור לנו, מזון מהיר לא יכול להיות חלק מתפריט בריא".
מחקר: 2 ארוחות המבורגר בשבוע מזיקות לבריאות
2.1.2005 / 13:03