וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אתה יודע לגלגל?

עפר עין-גל

5.7.2006 / 8:09

לא ברור למה הטורטיות והטאקוס לא חדרו אל לבו של הפאסט פוד הישראלי, אבל נראה שלאחרונה צצים כמה מקומות קטנים שהולכים למתג את הטקס-מקס כאוכל רחוב מן המניין

בעולם, ובעיקר באמריקה, אומצו הטורטיות, הקסדיות והבוריטוס המקסיקניים בחום והפכו כבר מזמן לדיירי קבע בשורה הראשונה של הפאסט פוד. פה בארץ, הן הצליחו עד כה להבקיע את חומת הנשנוש באירועים ובקבלות פנים ומבליחות לפרקים בשווקי אוכל בקניונים, אך עדיין לא הפכו לאופציה אמיתית לאוכל- מהיר- על- רגל- אחת- ברחוב.

אולי בשל דמותה הדקיקה משהו של הטורטייה אל מול הפיתה או הלאפה המקומיות היא מתעכבת ואף פעם לא מצליחה להכות שורשים, אבל לאחרונה נראה שהגזרה המקסיקנית מתחממת באופן הראוי לציון.

צ'מיצ'נגה הסנטה פה-אית, חלוצת השימוש בחומרי גלם בעלי ניחוח מקסיקני אקזוטי חגגה לא מכבר עשור. עד היום היא ניצבה כמעט בודדה במערכה, בוודאי בתחום של התאמת המטבח המקסיקני ומטבחה של דרום מזרח ארה"ב לחיך הישראלי יחד עם הישרדות איתנה לאורך שנים. העמידים פחות יכלו להתנחם בזרועות הבוריטוס החביב של מסעדת ה'טקס מקס', "בוריטוס" במתחם יד חרוצים ולמטיבי זיכרון ראוי לציין גם את 'קקטוס' ברחוב הירקון, שהציעה גם היא תפריט טקס-מקס משלה.

פרט לנציגות ההסעדה הדלילה, מי שהתחום סקרן אותו יכול היה לסור ל"צ'ילי", חנות-מעדנייה לאוכל מקסיקני של איתמר דוידוב ורענן סלומון, שעד לא מזמן שכנה ברחוב דיזנגוף (ועברה כעת למפעל בחולון), ולגלות עולם מקסיקני ומלואו, החל מכלים ועד לטורטיות, רטבים, ממרחי שעועית ואבוקדו.

העיקר שיהיה ריפוד של גוואקמולה

הקיץ הזה נראה סופסוף שהקקטוס המקסיקני מצליח להצמיח ענפים חדשים. החודש התבשרנו על פתיחתו של הבר המקסיקני Mexicorner (יהודה הלוי 99 תל אביב, 03-5600197). במקום מכינים את הטורטיות במכונה מיוחדת שהביאו מארץ מוצאן ומגישים אותן בשלוש גרסאות: אינצ'לאדה אנטרקוט (21 ש"ח), פהיטאס עוף (19 ש"ח) או אונגוס פורטבלו (16 ש"ח) לצמחונים. גם הרטבים, שבלעדיהם טורטייה היא כמדבר שממה - נעשים במקום (למשל, צ'ילי אפריקאי, צ'מיצ'ורי, איולי עשבי תיבול, ואיך אפשר בלי גואקמולה),.

באותו הזמן בצידה האחר של העיר פתח לפני כמה שבועות בן, בנו של תותח הים שלום מחרובסקי ("מול ים"), את Pier 23, בנמל ת"א (מבנה 23, נמל ת"א. 03-5469937). המקום מעוצב כיאה למזנון משודרג לחופי הים התיכון, ומגיש לצד מעדנים שמתבססים על מרכולתו המיובאת והמשובחת של אביו, טורטיות במגוון אופציות צמחוניות ובשריות (26 ש"ח).

עוד זאת מדברת וזאת באה, גם בוגרשוב עומד לקבל טורטייה משל עצמו. סמוך למאפה ההונגרי קיורטוש המצוין יפתחו החודש האחיות מיקי ושרה לי, שעלו ארצה לפני שנה וחצי, את הפינה המקסיקנית שלהן. המסעדה תיקרא "קבלרוס" (בוגרשוב 39 תל אביב. 03-6204466) על שם סבן של האחיות, שפניו יעטרו את קירותיה. האחיות מעוניינות לשמור על מטבח מקסיקני מקורי, ולא כזה שמושפע מה'טקס מקס' (טקסני – מקסיקני), ועל כן יגישו מרק טורטיה, אנצ'לדות, טאקוס, וקסדיות. המחירים ומועד הפתיחה עדיין לא סופיים.

המגולגלות הדקיקות והעדינות, העשויות קמח תירס וחיטה, הן פתרון מצוין לאי יכולתה של הקיבה לעכל אוכל כבד, לאור מהלומות הקיץ. מי יתן והז'אנר רק יתרחב עד בוא הקיץ הבא.

כתובות:

"צ'ימיצ'נגה", קרימיניצקי 6, 03-5613232.
ראשון-חמישי 12:00-24, שישי 18:30-24:00, שבת 12:00-24:00.

"בוריטוס", יד חרוצים 14 תל-אביב. 03-6873699
שני-חמישי 12:00-23:00, שישי- שבת 12:00-1:00.

"צי'לי", המרכבה 73, אזור התעשייה חולון. 03-5597761.

"Mexicorner", יהודה הלוי 99 תל אביב. טל' 03-5600197.
ראשון-שישי 13:00-3:00, שבת 13:00- 3:00. יש גם משלוחים.

"Pier 23" מבנה 23, נמל תל אביב. טל' 03- 5469937.
ראשון- חמישי 17:00-24:00, שישי 11:00-24:00.

"קבלרוס" (עוד לא נפתח) בוגרשוב 39 תל אביב. טל' 03-6204466.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully