וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"בבתי הספר נותנים ריטלין בלי הסמכה"

מומחה לרפואת ילדים מזהיר מאצבע קלה על ההדק בכל הקשור למתן התרופה. "זוהי אוטופיה לחשוב שיש כיום אבחון נכון"

מערכת וואלה!

(צילום: יוסי בדלוב, עריכת וידאו: ענת ברק)

"במערכת החינוך נותנים לילדים ריטלין ללא כל הסמכה, למרות שמדובר בתרופה המוגדרת כסם", כך אמר היום (שלישי) ד"ר שי פינטוב, מומחה לרפואת ילדים מהמסלול האקדמי של המכללה למינהל, בכנס באר שבע לשלום הילד שנערך באוניברסיטת בן גוריון.

ד"ר פינטוב הוסיף כי "נוכח מגמת השילוב של תלמידים בעלי צרכים מיוחדים בחינוך הרגיל, מערכת החינוך אינה מסוגלת להתמודד עם תלמידים אלו ולעיתים קורה שמורה שמחזיקה ריטלין עבור תלמיד אחד, ידה קלה על ההדק להציע כדור כזה גם לתלמיד אחר".

לדברי ד"ר פינטוב, כיום יש שימוש יתר בריטלין ואין אבחון נכון בחלק מהמקרים. "אין זה אומר שהשימוש בריטלין מיותר, אלא שניתן להפחית את השימוש בו. זוהי אוטופיה לחשוב שיש כיום אבחון נכון. יש להסתכל על הבעיה בגישה כוללנית יותר, כאשר צריך לגייס מערכות רבות נוספות - חינוכיות, חברתיות וגישות של טיפול אלרנטיבי".

פרופ' בועז פורטר, מנהל ארצי לתחום רפואת ילדים במכבי שירותי בריאות, אמר בדיון כי מדובר בבעיה חברתית שהפכה לבעיה רפואית ועברה אל הטריטוריה של הרופאים. "יש להיזהר שלא לתייג ילדים אלה ולערוך אבחון יתר. צריך לראות בנושא זה תופעה ולא מחלה. יחד עם זאת, המחקרים מראים שטיפול תרופתי הוא היעיל ביותר לתחום זה ויש גם לזכור שריטלין היא תרופה אפקטיבית המסייעת בצורה משמעותית ולעיתים קרובות מצילה את שלומם ורווחתם של ילדים רבים, תוך הבטחת עתידם החינוכי".

בכנס עסקו גם בהרגלי הצפייה בטלוויזיה של ילדים בישראל. שרת החינוך יולי תמיר תקפה את תוכניות הריאלטי ואמרה כי הן מחנכות להשפלה ולהכשלה של אחרים. מנכ"ל הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו מנשה סמיר, הציג בכנס נתונים, לפיהם ממוצע שעות הצפייה בטלוויזיה נע בין שלוש לשלוח וחצי שעות ביום, כאשר התכניות הנצפות ביותר הן תכניות הריאליטי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully