ח"כ מרגלית נתפס במהירות מופרזת: "טעיתי, מצטער"
19/05/13 19:01
מאת: עמרי נחמיאס, כתבנו הפוליטי, מערכת וואלה! חדשות
הדוח קובע: "צה"ל לא אחראי למות מוחמד א-דורה"
19/05/13 18:53
מאת: מערכת וואלה! חדשות
ועדת החוץ והביטחון תקיים דיון פומבי על המו"מ
19/05/13 16:49
מאת: עמרי נחמיאס, מערכת וואלה! חדשות
בנט הציג רפורמות בשירותי הדת: "מהפכה היסטורית"
19/05/13 14:58
מאת: שבתי בנדט, מערכת וואלה! חדשות
דוח: מיעוט פניות לרשויות ליישום חוק חופש המידע
19/05/13 14:15
מאת: גלעד גרוסמן, מערכת וואלה! חדשות
פוליטי

חולדאי לפעילי המחאה: הכתובת היא ירושלים ולא תל אביב

מאת: מערכת וואלה! חדשות
פייסבוק טוויטר

ראש עיריית תל אביב הפך למושא זעם עבור מפגיני המחאה החברתית, אך הוא מבקש להבהיר: אני בעדכם. חולדאי פונה לפעילי המחאה וקורא להם להפנותה למקום הראוי - הכנסת

ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, משיב אש לפעילי המחאה החברתית. בראיון ל"אולפן שישי" בערוץ 2 אמר אמש (שישי) חולדאי כי מעצרה האלים של דפני ליף בשבוע שעבר, שהביא את פעילי המחאה להפנות את זעמם גם כנגד העירייה בראשותו, אינו מוצדק. "לפי דעתי זו טעות. כמו שרבין אמר: 'האלימות מכרסמת ביסודות הדמוקרטיה', ושני הצדדים צריכים להימנע מאלימות".


"האלימות מכרסמת ביסודות הדמוקרטיה". חולדאי עוזב את ישיבת המועצה שפוצצה, השבוע (צילום: יותם רונן) "האלימות מכרסמת ביסודות הדמוקרטיה". חולדאי עוזב את ישיבת המועצה שפוצצה, השבוע (צילום: יותם רונן)

"האלימות מכרסמת ביסודות הדמוקרטיה". חולדאי עוזב את ישיבת המועצה שפוצצה, השבוע (צילום: יותם רונן)


חולדאי קרא למפגינים להפנות את זעמם לכתובת אחרת. "הכתובת היא ירושלים, לא עיריית תל אביב. אני לא אחראי על שכר הבכירים במשק או על המיסים. הייתי שמח לעלות בעצמי לירושלים. אני רוצה להעביר את המחאה לשם, אבל אני אחראי על הסדר הציבורי בתל אביב, לכן אני פונה למנהיגי המחאה ואומר להם – אני איש מפלגת העבודה, אני לא איש הקפיטליזם החזירי הזה".

הוא הוסיף כי "אם ראש הממשלה היה מדבר איתי – הייתי מדבר איתו על הפערים. רק אנשי מעמד הביניים נותנים ורק הם נושאים בעול המילואים ובנטל המסים ובמחירי המים והחשמל הגבוהים". המחאה מוצדקת, הדגיש ראש העירייה, אך גינה כל אפשרות של אלימות. "אם הם יקימו אלימות – לא נצטרף אליהם".

"כל המחאות צריכות להתקיים"


חולדאי ציין כי היה בחו"ל בעת המעצר האלים אך אמר שקרא ועודו קורא לפעילי המחאה להציג בפניו סרטונים בהם נראים פקחי העיר משתמשים באלימות נגד מפגינים. לצד זאת הדגיש כי "במשך שנים אני מאשר הפגנות. כל המחאות צריכות להתקיים, וגם היום היו מחאות חברתיות והפגנות בכל תל אביב. אבל בזמן האחרון קבוצה קטנה של אנשים מנסה לעורר את הרחוב ואת המאבקים הפנימיים".


"לא מאפשר להקים שוב אוהלים בשדרה". מפגינים במהלך צעדת "לילה שחור" אתמול (צילום: דרור עינב) "לא מאפשר להקים שוב אוהלים בשדרה". מפגינים במהלך צעדת "לילה שחור" אתמול (צילום: דרור עינב)

"לא מאפשר להקים שוב אוהלים בשדרה". מפגינים במהלך צעדת "לילה שחור" אתמול (צילום: דרור עינב)


לגבי הסירוב להקים מחדש את האוהלים בשדרות רוטשילד בעיר אמר חולדאי כי הודיע מראש שהדבר לא יקרה. "אני מאפשר להם לעשות אוהלים במקום אחר. בשנה שעברה, אחרי שהקמנו את האוהלים, פנו אלי תושבי שדרות רוטשילד שסבלו מהלכלוך ואמרו לי 'לא עוד'. הם פחדו לדבר כתוצאה מהלחץ הציבורי והתקשורתי". הוא הוסיף כי גם בימי האוהלים הראשונים בשדרות רוטשילד נהגו כלפיו פעילים באלימות.
"אני מקווה שהסדר הציבורי והשכל הישר יגברו, וכולם יבינו שתל אביב היא לא העיקר. הבעיות נמצאות בבאר שבע, בשדרות, בשלומי וגם בעזה".

שלשום, במהלך אירועי הלילה הלבן בתל אביב החלו פעילים חברתיים בצעדה במסגרת אירועי המחאה "לילה שחור". הם צעדו מכיכר הבימה, שם החלה גם ההפגנה במוצאי השבת האחרונה, לכיוון דרום העיר כשהם לבושים בבגדים שחורים. בנוסף להחרמת אירועי הלילה הלבן, במוצאי השבת תתקיים צעדת מחאה נוספת שתצא שוב מכיכר הבימה לעבר רחבת מוזיאון תל אביב בשדרות שאול המלך בעיר. בכינוס ינאם בין השאר ניצב בדימוס זאב אבן-חן ששכל את בתו טופז אבן-חן קליין באסון הכרמל.


(עדכון ראשון: 21:09)

 
צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי