מדוע ויתר ניר ברקת על קנס של מיליונים לחסידות?
23/05/13 20:02
מאת: יאיר אלטמן, מערכת וואלה! חדשות
הבית היהודי עובר דירה: בנט מוכר את ביתו ברעננה
23/05/13 19:02
מאת: עמרי נחמיאס, מערכת וואלה! חדשות
מתווה הגיוס: "החרדים יכולים לחייך חיוך רחב"
23/05/13 17:05
מאת: עמרי נחמיאס ושבתי בנדט, מערכת וואלה! חדשות
חשיפת מפת אבו מאזן בוואלה!: "אולמרט גילה אומץ לב"
23/05/13 13:35
מאת: עמרי נחמיאס, מערכת וואלה! חדשות
מתווה גיוס החרדים: משתמט? לימודיך לא יתוקצבו
23/05/13 12:37
מאת: עמרי נחמיאס, מערכת וואלה! חדשות
פוליטי

סקר: הציבור הישראלי מעדיף את רומני על פני אובמה

מאת: טל שלו, מערכת וואלה! חדשות
פייסבוק טוויטר

סקר של מכון "מאגר מוחות" מגלה אי שביעות רצון גדולה ממדיניות אובמה בקרב הישראלים: רק 8% סבורים שיחסי המדינות ישתפרו אם ייבחר שוב. כמו כן, 66% תומכים בתקיפה באירן

תגיות: ארצות הברית
פחות פופולרי מרומני? ברק אובמה (צילום: לשכת העיתונות הממשלתית) פחות פופולרי מרומני? ברק אובמה (צילום: לשכת העיתונות הממשלתית)

פחות פופולרי מרומני? ברק אובמה (צילום: לשכת העיתונות הממשלתית)

חילוקי הדעות הרבים והמתוקשרים בין ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא ארה"ב, ברק אובמה, מחלחלים לדעת הקהל הישראלית, כך עולה מנתוני סקר חדש שהתפרסם היום (שישי). תוצאותיו הבולטות של הסקר הן כי רוב הציבור הישראלי אינו מרוצה ממדיניות ממשל אובמה, אך מצפה לשיפור ביחסים עם ארה"ב אם ייבחר יריבו לנשיאות בנובמבר 2012, המועמד הרפובליקני מיט רומני.

הסקר, שבוצע על ידי מכון "מאגר מוחות" בקרב 540 משיבים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל, הינו יוזמה משותפת של מרכז "בגין-סאדאת" למחקרים אסטרטגיים באוניברסיטת בר אילן, והליגה נגד השמצה. מהסקר עולה כי כמחצית מהציבור היהודי בישראל, כ-51%, מגדיר את יחסו של אובמה לישראל כידידותי או כידידותי מאוד. מנגד, עולה כי אזרחי ישאל אינם חשים יחס ידידותי כלפי הנשיא האמריקאי - רק 32% מהמשיבים הגדירו את היחס שלהם לאובמה כחיובי, לעומת 54% שסברו כך בסקר דומה שנערך ב-2009.


הציבור הישראלי סבור שיפעל למען האינטרסים הישראליים בצורה טובה יותר מאובמה. מיט רומני (צילום: רויטרס) הציבור הישראלי סבור שיפעל למען האינטרסים הישראליים בצורה טובה יותר מאובמה. מיט רומני (צילום: רויטרס)

הציבור הישראלי סבור שיפעל למען האינטרסים הישראליים בצורה טובה יותר מאובמה. מיט רומני (צילום: רויטרס)


נקודה מעניינת נוספת העולה מהסקר, היא שכמעט שליש מהציבור היהודי בישראל, כ-30%, מאמין כי אם רומני ייבחר לנשיא, יחסי ישראל וארה"ב ישתפרו, לעומת 8% בלבד שחושבים שהיחסים ישתפרו דווקא אם אובמה ייבחר שוב. בנוסף לכך, הציבור הישראלי סבור שרומני, שנושא בהיכרות רבת שנים עם נתניהו, יפעל למען האינטרסים הישראליים בצורה טובה יותר מאובמה. עוד עולה מהסקר אי שביעות רצון בולטת ממדיניותו של אובמה בשלל נושאים: 53% מהציבור סבור שמדיניותו של אובמה כלפי אירועי האביב הערבי הייתה שגויה, ו-48% חושבים שמדיניות הממשל החלישה את מעמדה של ארה"ב במזרח התיכון.

66% מהישראלים תומכים בתקיפה באירן


עורך הסקר, פרופסור איתן גלבוע (צילום: יחצנים) עורך הסקר, פרופסור איתן גלבוע (צילום: יחצנים)

עורך הסקר, פרופסור איתן גלבוע (צילום: יחצנים)

הגרעין האירני לא חמק מן הסקר, ו-66% מהציבור היהודי בישראל מצהיר כי יתמוך בתקיפה צבאית ישראלית על מתקני הגרעין האירניים, אם ייכשלו המאמצים הדיפלומטיים והכלכליים של הקהילה הבינלאומית. 71% מהתומכים בתקיפה צבאית שכזו, אף השיבו כי יתמכו בתקיפה ישראלית גם אם זו לא תזכה לגיבוי הממשל האמריקאי. אם זאת, עלו מהסקר גם נתונים הסותרים עמדה זו, כאשר כ-93% מהמשיבים סבורים כי יחסים קרובים של ישראל עם ארה"ב הם חיוניים לביטחונה הלאומי של ישראל, ו-90% מהציבור הישראלי סבור שאם ישראל תגיע למשבר חמור המאיים על קיומה, ארה"ב תתייצב לצדה. מנגד, 26% מהנשאלים השיבו כי הם מתנגדים לפעולה כזו בכלל.

מי שערך את הסקר, ראש המרכז לתקשורת בינלאומית באוניברסיטת בר אילן, פרופ' איתן גלבוע, הסביר כי "למרות המתיחות שהופיעה לפרקים ביחסי ארה"ב-ישראל בעידן נתניהו-אובמה, הציבור בישראל נמנה עם האוהדים הגדולים ביותר של ארה"ב בעולם". מנכ"ל הליגה נגד השמצה, אברהם פוקסמן, אמר כי "הסקר מאשש את ההערכה הגדולה של ישראלים לארה"ב. הישראלים ממשיכים לראות בארה"ב בעלת הברית הקרובה ביותר שלהם". פוקסמן הוסיף כי גם בארה"ב הסקרים מראים תמיכה רחבת היקף מצד העם האמריקני בישראל והכרה כי ישראל היא בעלת ברית חזקה ונאמנה לארה"ב.


לקריאה נוספת
נתניהו: "המחלוקת נופחה מעבר לכל פרופורציה"
ארה"ב: "הוסרו שלטי חוצות פרו-פלסטינים"
ארה"ב: ארגונים יהודים יזמו יום "קנה מוצר ישראלי"

לפניות לכתבת: tal_sh@walla.net.il

 
צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי