• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
סיקור מיוחד
השותפים לכתיבת דו"ח גולדסטון: לא לבטל אותו
14/04/11 11:25
מאת: מערכת וואלה! חדשות
תביעת דיבה נגד גולדסטון: "עיוות פעולות צה"ל"
7/04/11 6:00
מאת: פנחס וולף, מערכת וואלה! חדשות
גולדסטון מבהיר: "לא אפעל לביטול הדו"ח"
6/04/11 8:06
מאת: פנחס וולף, מערכת וואלה! חדשות
לע"מ: הסיקור בעולם למאמר גולדסטון אובייקטיבי ומספק
4/04/11 16:04
מאת: אמילי גרינצווייג, מערכת וואלה!
חרטת גולדסטון: האמת נמצאת בין הקצוות
4/04/11 11:04
מאת: ירון אזרחי, מאמר אורח
סיקור מיוחד סיקור מיוחד סערת דו"ח גולדסטון
סערת דו”ח גולדסטון

האנטישמי שמממן את הצדקנות הציונית

מאת: דנית גוטפריד, מערכת וואלה! חדשות
פייסבוק טוויטר

תנועת "אם תרצו" מאשימה את "הקרן החדשה לישראל" במימון ארגונים אנטי-ציוניים, אך בינתיים נהנית מתרומות המגיעות ממטיף אוונגליסטי שסבור כי "היטלר מילא את רצון האלוהים"

"השואה התרחשה מפני שהיהודים מרדו והתכחשו לאלוהים האמיתי". הייגי (צילום: AP) "השואה התרחשה מפני שהיהודים מרדו והתכחשו לאלוהים האמיתי". הייגי (צילום: AP)

"השואה התרחשה מפני שהיהודים מרדו והתכחשו לאלוהים האמיתי". הייגי (צילום: AP)

יו"ר "הקרן החדשה לישראל" נעמי חזן עם קרן על ראשה. מתוך קמפיין "אם תרצו" יו"ר "הקרן החדשה לישראל" נעמי חזן עם קרן על ראשה. מתוך קמפיין "אם תרצו"

יו"ר "הקרן החדשה לישראל" נעמי חזן עם קרן על ראשה. מתוך קמפיין "אם תרצו"

בימים האחרונים התפרסם בכלי תקשורת שונים קמפיין תקשורתי נגד הקרן החדשה לישראל, קרן הון סיכון הפועלת, כהגדרתה, לטיפוח יזמות חברתית. העומדים מאחורי הקמפיין הם פעילי תנועת "אם תרצו", המגדירה עצמה כתנועה חוץ פרלמנטרית הפועלת לחיזוק ערכי הציונות בישראל. "אם תרצו" טוענת שהקרן מממנת 16 ארגוני שמאל שצוטטו בדו"ח וגרמו להצטברות העלילות כנגד חיילי צה"ל בעופרת יצוקה, ולאווירה העולמית השלילית כנגד מדינת ישראל.

הקמפיין לווה בין השאר בהפגנה מול ביתה של נשיאת הקרן החדשה לישראל, פרופסור נעמי חזן, בה המשתתפים היו מחופשים לאנשי חמאס, והניפו שלטים של "אוהבים את חזן, שונאים את צה"ל", ובכרזות בהן נראים פניה של חזן כשקרן גדולה מזדקרת ממצחה.

אולם, מבדיקת וואלה! עולה כי גם חלק מהמימון של "אם תרצו", אינו מגיע מגורמים מעוררי חיבה או הסכמה בקרב הציבור היהודי. על התורמים לתנועה נמנית השדולה הנוצרית אמריקאית Cufi (Christians United for Israel), בראשותו של המטיף האוונגליסטי ג'ון הייגי. באתר של השדולה מפורט הסכום שהעבירה ל"אם תרצו" – 100 אלף דולר.

הייגי עלה לכותרות בשנת 2008, בזמן המירוץ לבחירות בארה"ב, כשהופצה קלטת בה הוא טען כי "היטלר מילא את רצון האל, להשיב את היהודים לארץ ישראל על פי הנבואה התנ"כית". מיד לאחר פרסום ההתבטאויות הקיצוניות, נאלץ המתמודד הרפובליקני לנשיאות, ג'ון מקיין, להתנער מתמיכתו הציבורית של הייגי. בנוסף, בספרו "מיהו יהודי?" טוען הייגי כי "היטלר הוא חצי יהודי, מצאצאיו של עשו", וכי "השואה התרחשה מפני שהיהודים מרדו והתכחשו לאלוהים האמיתי". לטענתו, "המרדנות של היהודים היא הסיבה לאנטישמיות ולרדיפות מהם סבלו במשך השנים".

בהתייחסו למשבר הכלכלי שתקף את ארה"ב והעולם בשנת 2008, הייגי אמר כי "הבנק המרכזי של ארה"ב נתון לשליטתם של מעט בעלי מניות, בכללן משפחת רוטשילד היהודית". הוא הרחיב והוסיף כי "משפחת רוטשילד היא חלק מקונספירציה כלכלית רחבת היקף של בעלי מניות חזקים שקבעו את מקומם באירופה". הייגי ידוע בתור דמות שנויה במחלוקת וקיצונית גם בקרב הקהילות היהודיות באמריקה, לאחר שכינה את היהודים הרפורמים: "מורעלים" ו-"עיוורים מבחינה רוחנית".

דו"ח גולדסטון - בגלל הקרן?


כספית כינה אותו "שקרן מתועב שהתייצב בראש מכונת תעמולה אנטי-ישראלית". גולדסטון (צילום: AP) כספית כינה אותו "שקרן מתועב שהתייצב בראש מכונת תעמולה אנטי-ישראלית". גולדסטון (צילום: AP)

כספית כינה אותו "שקרן מתועב שהתייצב בראש מכונת תעמולה אנטי-ישראלית". גולדסטון (צילום: AP)

עיתונאי "מעריב" בן כספית פרסם כתבה אודות הקשר, לכאורה, בין דו"ח גולדסטון לקרן הישראלית החדשה. בפרסום נטען כי בעקבות מחקר שערכה "אם תרצו", התגלה כי 16 ארגוני שמאל ישראליים הנתמכים על ידי הקרן, סיפקו לשופט גולדסטון חומרים לגבי פשעי מלחמה שהתרחשו, לכאורה, במהלך מבצע "עופרת יצוקה". מבין 420 הפניות למקורות ישראליים, 191 שייכים לארגונים המדוברים. כספית כינה בכתבתו את השופט גולדסטון "שקרן מתועב שהתייצב בראש מכונת תעמולה אנטי-ישראלית ואנטישמית קטלנית ומשומנת היטב".

כשנשאל כספית על ידי וואלה! חדשות האם הוא מודע לתרומתו של הייגי ל"אם תרצו", השיב כי הוא אינו מתראיין לוואלה!. גורמים במעריב מסרו כי העיתון רק פרסם את נתוני הדו"ח ואינו מהווה צד בעניין.

אם תרצו: "זהו נסיון להסיט את הדיון"


גורמים במעריב: "העיתון רק פרסם את נתוני הדו"ח ואינו מהווה צד בעניין". בן כספית (צילום: יאן חזן) גורמים במעריב: "העיתון רק פרסם את נתוני הדו"ח ואינו מהווה צד בעניין". בן כספית (צילום: יאן חזן)

גורמים במעריב: "העיתון רק פרסם את נתוני הדו"ח ואינו מהווה צד בעניין". בן כספית (צילום: יאן חזן)

מעמותת "אם תרצו" נמסר בתגובה: "עקב האיומים במעצרים על חיילי צה"ל ובכירים ישראלים, יצאנו במסע ציבורי להגן על צה"ל והציונות, ולהסיר את המסיכה מעל פניה של 'הקרן לישראל חדשה', המממנת 16 ארגונים שהם הרוח החיה מאחורי דו"ח גולדסטון, כל ניסיון להסיט את הדיון מנושא זה על ידי הקרן לישראל חדשה לא יצלח, והשאלה שהיא חייבת לענות עליה היא האם היא תפסיק לממן ארגונים כגון 'שוברים שתיקה', 'עדאללה' ו'מחסום ווטש'. תנועתנו נתמכת על ידי ציונים שמדינת ישראל כמדינה יהודית יקרה לליבם, ובהם גם ארגון Cufi, שתורם לארגונים רבים בישראל. לצערנו, התרומות ל'אם תרצו' מהוות פרומיל מתקציב העתק של הקרן החדשה והשאלה שגם עליה תינתן תשובה בקרוב היא מי מממן אותה ומהם האינטרסים שמאחורי תרומות אלו, והמבין יבין".

 
צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי