חדשות
דיווח: צה"ל תקף בעזה בתגובה לירי הרקטות
31/07/10 2:21
מאת: ניר יהב, מערכת וואלה! חדשות
ניצחון במאבק נגד חוות הגז ליד קיסריה?
31/07/10 0:04
מאת: אריאל נוי, מערכת וואלה! חדשות
הרוגי התרסקות מסוק היסעור הובאו למנוחות
30/07/10 17:44
מאת: יהושע בריינר ורמי שני, מערכת וואלה! חדשות
30/07/10 16:39
מאת: מערכת וואלה! חדשות
הירי נמשך: 2 פצצות מרגמה נפלו במערב הנגב
30/07/10 16:03
מאת: רמי שני, פנחס וולף ויהושע בריינר, מערכת וואלה! חדשות
בארץ

בעשור האחרון הילדים הפכו לאלימים יותר

מאת: מערכת וואלה! חדשות
יום רביעי, 23 בדצמבר 2009, 10:32

הדו"ח השנתי של המועצה לשלום הילד חושף תמונה עגומה של אלימות ילדים. מספר הילדים החשודים בעבירות עלה משנת 2000 ב-50%. מספר הילדים שנפגעו מעבירות מין עלה ב-72%

מספר הילדים החשודים בעבירות עלה בשנת 2008 בכ-50% לעומת מספרם בשנת 2000, כך עולה מנתונים שפירסמה הבוקר (רביעי) המועצה לשלום הילד, בדו"ח שנתי הסוקר את שנת 2008. על פי הנתונים שפורסמו, מספר הקטינים החשודים בעבירות עלה מ-10,371 בשנת 2000 ל-15,430 בשנת 2008.

מהנתונים עולה גם תמונה קשה של אלימות בקרב בני מיעוטים ועולים חדשים. אחוז הקטינים הלא יהודים החשודים בעבירות מקבוצת בני גילם הינו יותר מכפול (3.7%) מהאחוז המקביל של קטינים יהודים (1.4%). אחוז הקטינים העולים 3.2%, גם הוא יותר מכפול מאחוז הקטינים היהודים. עוד עולה כי רוב התיקים הפליליים נגד ילדים נפתחו על רקע מעורבותם בעבירות אלימות (49.1%) ועבירות רכוש (26.6%).

הדו"ח מתייחס גם לעבירות כלפי קטינים, ומציין כי בשנת 2008 72.5% מן התיקים שנפתחו בגין עבירות נגד ילדים היו עבירות מחוץ למשפחה ואילו 27.5% מהתיקים נפתחו בגין עבירות שנעשו כנגד ילדים בתוך המשפחה. בשנת 2008 נפתחו 2,405 תיקים בגין עבירות שנעברו נגד ילדים בתוך המשפחה. 1,875 מתוכם היו בגין תקיפת קטין ואילו היתר נפתחו בגין התעללות, הזנחה ועבירות מין במשפחה. בשנים 1998-2008 חלה עלייה של כ-60% במספר התיקים שנפתחו בגין עבירות שנעברו כנגד ילדים בתוך המשפחה.

עוד עולה מהדו"ח כי בין השנים 1998 ל-2008 חל גידול של כ-72% במספר התיקים שנפתחו בגין עבירות מין כנגד ילדים במשפחה (מ-283 ל-487) אחוז הילדים שנפגעו מאונס או ממעשי סדום מתוך כלל הילדים שנפגעו מינית וחשפו את דבר הפגיעה בהם, עלה בצורה ניכרת מ-13.4% ב-2000 ל-21.4% ב-2008. מתוך כלל הילדים שנפגעו מינית וידעו לזהות את הפוגע: 24.7% נפגעו על ידי הורה או קרוב משפחה, 44.8% נפגעו על ידי חבר, מכר או שכן ו-30.5% נפגעו על יד אדם זר.

ירידה בחינוך הממלכתי

הדו"ח בחן גם את הרגלי הלימודים של הקטינים בישראל, ומצא כי בשנת הלימודים תשס"ט למדו 1,913,168 ילדים במערכת החינוך, מהם 1,428,151 (כ-74.6%) במגזר היהודי ו-485,017 (25.3%) במגזר הערבי. זאת לעומת שנת הלימודים תש"ם (1979/80) אז למדו 1,200,636 ילדים במערכת החינוך מהם 1,023,410 במגזר היהודי (85.2%) ו-465,016 במגזר הערבי (14.8%). עוד עולה מהדו"ח כי מאז תש"ם הלך וקטן מספר התלמידים בחינוך הממלכתי (מ-74.2% ל-53.8%), והלך וגדל מספר התלמידים בפיקוח הממלכתי- דתי והחרדי (מ-5.7% ל-27.4%).

פרסומת

הדו"ח הוגש הבוקר לנשיא המדינה שמעון פרס על ידי ד"ר יצחק קדמן מנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד. פרס התייחס למסקנות המדאיגות אותן מציג השנתון ואמר כי "הילדים הם הנכסים הכי יקרים וחשובים לנו וצריך להציל אותם מכל הבחינות. הם מקור הביטחון והתקווה של מדינת ישראל .אם ישראל לא תהיה בעתיד בין הארצות המתקדמות בעולם היא תמיד תהיה נתונה בסכנה". הנשיא הדגיש כי כל הגורמים האמונים על שלומם של הילדים צריכים להידרש לטיפול בנושא בדחיפות המתבקשת.


 
צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
 שתפ/י את תגובתך עם החברים בפייסבוק
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.