מדיניות חדשה במאבק נגד הגזענות במגרשים: פרקליטות המדינה שוקלת להפסיק משחקי כדורגל בהם נשמעות קריאות גזעניות המוניות. כרגע נבחנת האפשרות ליישם את המדיניות החדשה כבר במשחק רבע גמר הגביע בין הפועל תל אביב לבית"ר ירושלים, שיתקיים ביום שלישי הקרוב באצטדיון בלומפילד בת"א. בנוסף, נשקלת האפשרות לבקש להטיל קנסות כבדים על אוהדים נגדם יוגשו כתבי אישום בגין קריאות גזעניות.
אמש (חמישי) התקיים אצל המשנה לפרקליט המדינה לנושאים מיוחדים, עו"ד שי ניצן, דיון בנוגע לגזענות בספורט בכלל ובכדורגל בפרט. הדיון כונס לאחר שחברי המועצה למניעת אלימות בספורט, בראשות השופט בדימוס אמנון סטרשנוב, ביקרו לפני שבועיים באצטדיון טדי במהלך משחק נגד הפועל תל אביב והזדעזעו מכמות הקריאות הגזעניות של הקהל כלפי ערבים. בן השאר הושמעו במשחק קריאות נגד סלים טועמה כולל השיר: "אני שונא את כל הערבים".
בדיון שבו נכחו חברי המועצה, פרקליט מחוז ירושלים אלי אברבנאל, ונציגי המשטרה, הציגו התובע של ההתאחדות לכדורגל, שלום אבן עזרא, והיועץ המשפטי של ההתאחדות, עו"ד משה אביבי, את הצעדים שנוקטת ההתאחדות בניסיון למגר את תופעת הגזענות שכוללים הרחקת אוהדים, הגשת כתבי אישום משמעתיים, סגירת יציעים, הפחתת נקודות וקנסות. נציגי המשטרה, בהם האחראי על אירועי הספורט במטה הארצי, רפ"ק אברהם קדוש, הציגו נתונים אודות הרחקת אוהדים וכתבי אישום שהוגשו. נציג מטעם הקרן החדשה לישראל הציג נתונים לפיהם כ-80 אחוז מאירועי הגזענות מיוחסים לאוהדי בית"ר ולאוהדי מכבי תל אביב. בנוסף, מרכז המועצה למניעת אלימות בספורט, לואי באדיר, סיפר על הטראומה שחווה כאשר שמע יציע שלם בטדי צועק קריאות גזעניות נגד ערבים.
בעקבות הדיון הוחלט לשקול נקיטת צעדים מחמירים בהרבה לעומת המדיניות הקיימת שלא הצליחה למגר את תופעת הגזענות במגרשים. הצעדים שעל הפרק כעת הם בקשה להטיל קנסות כבדים כנגד אוהדים בודדים שיוגשו נגדם כתבי אישום בגין קריאות גזעניות, וצעד מחמיר אף יותר של הפסקת משחקים במקרה שקהל רב יקרא קריאות גזעניות. כעת נבדקת האפשרות שהנוהל ייושם כבר בשלישי, כאשר בתחילת המשחק האוהדים יוזהרו שקיימת אפשרות שהמשחק יופסק.
דובר משרד המשפטים, עו"ד משה כהן, אמר בתגובה: "אכן התקיים דיון אמש, שעסק בדרכים חדשות למיגור תופעת הגזענות במגרשי הכדורגל. נשקלים מספר צעדים, לרבות צעדים חריפים, עד כדי הפסקת משחקים, עליהם הציבור עוד ישמע".
מההתאחדות לכדורגל נמסר היום בתגובה לעניין: "בישיבה בה נכחו נציגי ההתאחדות לכדורגל, משטרת ישראל, הפרקליטות והקרן החדשה נאמר באופן חד משמעי כי על המשטרה מוטלת החובה לאכוף עבירות של קריאות גזעניות ובמידת הצורך להרחיק את העבריינים מהאיצטדיון. אם יווצר מצב של יציעים שלמים שקוראים קריאות גזעניות, על המשטרה לעשות כל מאמץ להפסיק את התופעה ובמידה ויש ביכולתם את האפשרות, עליהם לפנות את כל היציע. (העניין עדיין מצריך בדיקה מבחינה בטיחותית וטרם ניתנה תשובה סופית). לשופט המשחק ולמשקיף אין את הסמכות התקנונית להפסיק משחק בשל קריאות גזעניות אלא לרשום זאת בדו"ח בתום המשחק ולהעבירו לתובע.
חשוב לציין שבמהלך ישיבה זו נאמר שלאור העונשים שהוטלו על ידי בית הדין של ההתאחדות ניכרת ירידה ברמת האלימות והגזענות בליגת העל".
הצעה: הפסקת משחקים בהם יושמעו קריאות גזעניות
15.4.2011 / 17:25