וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הפרקליטות: תקופות המעצר של פלסטינים יקוצרו

ניר יהב, כתבנו לענייני ערבים

11.1.2011 / 20:11

בתגובה לעתירות שהוגשו לבג"ץ בבקשה לקצר את תקופות המעצר של פלסטינים ללא ביקורת שיפוטית, הודיעה הפרקליטות כי בכוונתה לתקן החקיקה ולקצר משמעותית את תקופות המעצר

בעקבות עתירות שהוגשו לבג"ץ בדרישה לקצר את תקופות המעצר של תושבי השטחים, הודיעה הפרקליטות על כוונתה לתקן את החקיקה הצבאית, באופן שיקצר את משך הזמן בו ניתן יהיה להחזיק במעצר פלסטינים תושבי השטחים ללא ביקורת שיפוטית. בג"ץ צפוי לדון מחר (רביעי) בבוקר בעתירות בנושא זה של האגודה לזכויות האזרח, ארגון "יש דין", הוועד נגד עינויים ומשרד האסירים ברשות הפלסטינית.

בעתירת ארגוני זכויות האדם עומדת עו"ד לילה מרגלית מהאגודה לזכויות האזרח על הפערים בין ישראלים החיים בשטחים, עליהם חלה החקיקה האזרחית הישראלית, לבין פלסטינים, עליהם חלה חקיקה צבאית. העותרים דורשים לקצר את משך הזמן בו מותר להחזיק פלסטינים במעצר ללא ביקורת שיפוטית ולהשוות אותו לתקופות החלות על אזרחים ישראליים החיים אף הם בגדה.

"שני אנשים תושבי אזור חברון מתקוטטים בתוך שטח הגדה המערבית ונעצרים", נכתב במבוא לעתירה. "אחד מהם, יהודי תושב קריית ארבע, נחקר מיד בידי שוטר ומובא כבר למחרת בבוקר לדיון בבית משפט השלום בירושלים. בדיון, בית המשפט מחליט להורות על שחרורו בתנאי ערובה. אין מדובר בתיק חמור במיוחד, והנאשם טוען להגנה עצמית. השני, פלסטיני תושב חברון, נעצר למשך שמונה ימים תמימים לפני הבאתו בפני שופט צבאי. הוא נחקר, הלכה למעשה, רק פעם אחת במהלך תקופה זו", נכתב בעתירה.

תקופת המעצר תקוצר ל-48 שעות

בתגובת הפרקליטות נכתב, כי בימים אלה סוכם "על דעת גורמי ביטחון, שהצו בדבר הוראות ביטחון יתוקן, באופן שתקופות המעצר שנקובות בו כיום יקוצרו באופן משמעותי ביותר". לפי אחד השינויים, תקופת המעצר הראשונית עד להבאת עצור פלסטיני בפני שופט תקוצר משמונה ימים כיום ל-48 שעות. בנוסף, במקום ששופט יוכל להחליט בכל פעם על הארכת מעצר לפרק זמן של חודש ימים, הוא יוכל להחליט על 20 יום בפעם הראשונה ו-15 יום בפעמים שלאחר מכן.

הפרקליטות ציינה עוד, כי הארכת מעצר לחשוד שחקירתו הסתיימה לצורך הכנת כתב אישום תוגבל לעד שמונה ימים, בעוד שהיום אין הגבלה בחקיקת הביטחון.

לדברי עורכת הדין מרגלית, "הדרישה שלנו איננה למנוע מעצרים נחוצים, אלא להקנות לפלסטינים בשטחים את אותן זכויות בהליך הפלילי שישראלים בשטחים נהנים מהן. לשינויים המוצעים על ידי הפרקליטות עשויה להיות השפעה חשובה על אופן ניהול ההליך הפלילי מול תושבי השטחים הנתונים לדין הצבאי הישראלי, אך המבחן האמיתי יהיה ביישומם בפועל".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully