ראש עיריית נתניה, מרים פיירברג, ונהגה הצליחו היום ללכוד חשוד בשוד. פיירברג ונהגה האישי, יגאל רובין, בלמו את הרכב בו נסעו אחרי שהבחינו באשה שוכבת על הכביש. בתחילה חשבו כי פגעו בה אך אז הסתבר להם כי היא נשדדה על ידי שני צעירים על קטנוע שחטפו את תיקה.
השניים החלו לרדוף אחר החשודים בכיוון עליו הצביעה הנשדדת והצליחו ללכוד אחד מהם, קטין בן 16. "צעקנו להם 'עיצרו, עיצרו', הם הסתובבו אחורה, הם הופתעו מהתגובה", סיפרה ראש העיר לגלי צה"ל. "המשכנו במרדף וכמעט שנכנסה בנו מכונית בצומת, זה היה ממש מרדף אמיתי". השודדים המשיכו במנוסתם למרות הקריאות לעצור.
המרדף הגיע לבסוף לרחוב ללא מוצא והשודדים ניסו להימלט דרך מעבר צר. "הנהג שלי הצליח לתפוס את הנוסע השני ומשכנו אותו מהאופנוע והצלחנו להשתלט עליו", סיפרה פיירברג.
השניים החזיקו בחשוד עד בוא השוטרים, בסיוע אזרח. החשוד נלקח לחקירה. ראש העיר סיפרה כי החשוד זיהה אותה. "אמרתי לו שהוא בחור יותר מדי נחמד ויפה וחכם בשביל שימצא את עצמו בנקודה שהוא נמצא בה היום. אני מקווה שהוא יקלוט את המסר", אמרה.
בקול ישראל דווח שפיירברג מצאה את תיקה של האשה והשיבה לה אותו. מאוחר יותר הסתבר כי התיק כלל לא הכיל כסף.
ראש עיריית נתניה רדפה אחרי שודדים
15.1.2004 / 16:37
