וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"ישראל תחת איום קיומי כמו ביום-כיפור"

רמי שני

12.9.2009 / 13:09

כך אמר מפקד בסיס חצרים לשעבר, שהתייחס גם לאפשרות למינוי רמטכ"ל מקרב חיל האוויר. לדבריו, בעקבות כהונת דן חלוץ, מינוי כזה "לא יקרה בקרוב"

קצין בכיר לשעבר בחיל האוויר, אמר היום (שבת) במסגרת אירועי שבת תרבות בבאר שבע, כי בפעם הראשונה מאז מלחמת יום כיפור, נוצר איום קיומי על ישראל.

תת אלוף במילואים, שלי גוטמן, ששימש כמפקד בסיס חצרים של חיל האוויר אמר על האיום האיראני כי "צריך להבין, שזאת לא רק הבעיה שלנו אלא בעיה עולמית. אני תומך במה שאמר האלוף במילואים עוזי דיין, שישראל צריכה להכין תכנית, לפיה אם בסופו של דבר נהיה עם הגב אל הקיר, נוכל להוציא אותה אל הפועל".

גוטמן התייחס בדבריו לאפשרות למנות קצין יוצא חיל האוויר כרמטכ"ל, אולם נמנע מלהטיל ביקורת ישירה על תפקודו של דן חלוץ לאור תוצאת מלחמת לבנון השנייה. "התוצאה של המלחמה הזאת נצרבה בתודעה ואני לא בטוח שנוכל לעבור את המחסום הזה [מינוי איש חה"א לרמטכ"ל. ר.ש.] בקרוב". תא"ל במילואים גוטמן הוסיף כי קצין בחיל האוויר לא יכול להיות אלוף פיקוד הדרום.

גוטמן התייחס גם לשאלת היחסים בין קצינים בחילות היבשה לקצינים בחיל האוויר ואמר, שכמו בהרבה צבאות אחרים, גם בצה"ל קיימת תחרות על משאבים. "אני יכול להבין את התסכול של אנשי החי"ר, אבל מדובר בשני עולמות שונים", הוא אמר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully