המורדים בדארפור, שמבערב סודן, תקפו עיירה וחטפו מנהיג שבטי המהווה דמות מפתח באזור ועוד שני אישים חשובים. כך הודיע אמש מושל מחוז צפון דארפור, עוסמן קיביר.
המורדים חטפו את שלושת האישים בעיירה אל-לאת במחוז דארפור, שבו הסכסוך בין המיליציות הערביות, הממשלה והמורדים יצר את מה שהאו"ם מגדיר כמשבר ההומניטרי הגרוע בעולם כיום.
החטופים הם אל-סדיק עבאס, מנהיג השבטים הערבים במזרח דארפור, שופט מקומי ומנהל הבנק החקלאי של העיירה. לא נמסרו פרטים נוספים על ההתקפה. אל לאת היא עיירה קטנה ממזרח לבירת צפון דארפור, אל פאשר.
המורדים והממשלה חתמו על הסכם שביתת נשק באפריל, אולם שני הצדדים טוענים כי הצד האחר מרבה להפר אותו. לדברי קיביר הפרו המורדים, חברי תנועת השחרור הסודנית ותנועת הצד והשוויון, את הסכם שביתת הנשק 50 פעמים מאז אפריל.
המורדים:הממשלה משלבת המיליציות בצבא
הממשלה, מצדה, נתונה ללחץ בינלאומי לפרוק את נשקן של המיליציות הערביות, המכונות הג'נגאוויד. המורדים מאשימים את המיליציות בעריכת טיהור אתני באזור דארפור.
בהצהרה שפורסמה היום, האשימה התנועה לשחרור סודן את הממשלה בשילוב הג'נג'אוויד בכוחות המזוינים ובמשטרה ובחימושם על מנת להילחם במורדים "ולהשליט טרור על אזרחים תמימים".
הלחץ הבינלאומי התגבר במהלך השבועיים האחרונים בעקבות ביקוריהם של מזכ"ל האו"ם קופי ענאן ושר החוץ האמריקאי קולין פאוול.
"אנו קוראים למזכ"ל האו"ם ולשר החוץ האמריקאי להקים מנגנונים לפירוק נשקם של הג'נג'אוויד ולהגנה על האזרחים, במקום להשאיר זאת למשטר", נאמר בהצהרת המורדים.