מושלת אריזונה, ג'ן ברואר, נמצאת תחת מכבש לחצים כבד, שנועד לגרום לה להטיל וטו על חוק שמעורר ויכוח עז לגבי דת וחברה. ברואר הרפובליקנית שהתה בכנס מושלים וושינגטון בימים האחרונים, וחזרה אתמול (שלישי) לבירה פיניקס, הישר לתוך סערה פוליטית שגדלה מרגע לרגע.
בשבוע שעבר, המחוקקים באריזונה אישרו חוק המתיר לבתי עסק שלא להגיש שירות ללקוחות הומוסקסואלים, אם הדבר פוגע באמונתם הדתית. כל חנות, חברה, כנסיה או אדם באריזונה יוכלו לדחות ממפתנם את בני קהילת הלהט"ב (לסביות, הומוסקסואלים, טרנסג'נדרים וביסקסואלים), ולטעון כי עשו זאת בחסות החוק, ולא מטעמי אפליה.
החוק מסעיר את ארה"ב כולה, ומקהלת המתנגדים לו נעשית קולנית יום ליום. המפלגה הדמוקרטית טוענת כי מדובר בחוק "רעיל", וגם כמה מאנשי המפלגה הרפובליקנית באריזונה, שבעצמם תמכו בחוק, מסתייגים ממנו כעת, משום ש"הוטעו לגבי הנוסח הסופי שלו", כלשונם.
השבוע - ההומואים באוגנדה הוצאו מחוץ לחוק: "מלאים בתולעים"
שני הסנאטורים הרפובליקנים של אריזונה, ג'ון מקיין וג'ף פלאק - קראו למושלת להטיל וטו על החוק. אפילו מושל מסצ'וסטס לשעבר והמתמודד לנשיאות ארה"ב, מיט רומני, הממעט להתבטא בנושאים שנויים במחלוקת, יצא בקריאה דומה.
ברואר כנראה תמשיך להתלבט ביממה הקרובה אם לאשר את החוק, SB1062, שהונח על שולחנה. ההערכה היא שהלחץ הציבורי יאלץ אותה להפיל את החוק. אריזונה צפויה לארח את הסופר-בול בשנה הבאה, ומתנגדי החוק מזהירים מחרם תיירותי על המדינה.
דאג קול, יועץ פוליטי המכיר מקרוב את ברואר, אמר כי להערכתו, המושלת צפויה לקבל תדרוך משפטי מפורט לפני שתכריע בעניין. "היא לא טירונית במקרים רגישים שכאלה", אמר.
ב-2010 אישרה ברואר חוק שנוי במחלוקת גם הוא, המתיר לשוטרים לעצור כל אדם "הנראה כמו מהגר" ולדרוש ממנו להציג מסמכי זיהוי.