משרד החינוך צפוי להודיע היום (רביעי) על רפורמה מקיפה בנושא בחינות הבגרות - כשהקו המנחה הוא הרצון להעמיק את הלמידה ולהפחית את השינון. השינוי הדרמטי ביותר יהיה ביטול חובת הבחינה הפסיכומטרית כתנאי לקבלה ללימודים גבוהים.
עוד בנושאי חינוך:
משרד החינוך: שיעור הזכאות לבגרות עלה ל-49.8%
דעה: האם חינוך לצניעות ימנע את האונס הבא?
אחרי ההודעה על קיצור החופש הגדול ליסודיים, מגיעה בשורה גם לתלמידים בבתי הספר התיכוניים. היום בשעה 16:00 תכונס מסיבת עיתונאים במעמד מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן - שבמרכזה הודעה על ביטול בחינות הבגרות בכיתות י', והחלתן על תלמידי י"א וי"ב בלבד. עוד צפויה הרפורמה לכלול צמצום של מספר הטפסים של כל בחינה.
מהתכנית "ישראל עולה כיתה" עולה כי על מנת לעודד למידה משמעותית וכדי להבטיח שהתלמידים יהיו בקיאים בנושאים הנלמדים - בחינת הבגרות תקיף רק 60%-70% מהחומר הלימודי. הציון הסופי במקצוע ייקבע גם על בסיס עבודת חקר, שתקיף - כך נראה - כ-30% מהחומר. מועדי ב', שלרוב ניגשו אליהם תלמידים שמעוניינים לשפר ציון, יתאפשרו בעתיד רק לכאלו שנכשלו.
אף שהייתה כוונה להוריד דרמטית את מספר המקצועות בהם חלה חובת בגרות, כעת נדמה שהרעיון הזה ירד מהפרק - ואין תכנון לבטל בגרויות.
במשרד החינוך, שם כבר התבטאו בתקופה האחרונה כמה פעמים נגד הבחינה הפסיכומטרית, אשר גורמת לצעירים לבזבז שנה בחיים - צפויים להודיע על ביטול החובה בבחינה כזאת כתנאי סף לקבלה למוסדות האקדמיים. מעתה, יתאפשר להתקבל ללימודים גבוהים על בסיס ממוצע הבגרויות בלבד ולא על בסיס מדד משוקלל של בגרויות ופסיכומטרי. כבר היום יש מסלולים באקדמיה שאפשר להתקבל אליהם בלי פסיכומטרי, והכוונה היא להרחיב את מספר המסלולים הללו.
יצוין כי הבחינה הפסיכומטרית לא תבוטל לגמרי - והיא תהווה מדד לקבלה לאקדמיה רק עבור אלה שממוצע הבגרויות שלהם נמוך, או עבור אלה שאין להם כלל ממוצע בגרויות.