בקוטב הדרומי הוכתר הבוקר (חמישי) בהצלחה מבצע החילוץ של עשרות החוקרים והתיירים, שהיו נצורים בקרח זה עשרה ימים בספינת המחקר "אקדמיק שוקלסקיי". מוביל המשלחת, ד"ר כריס טרני מאוניברסיטת ניו סאות ווילס, אמר: "כולם נושמים לרווחה".
מסוק שהמריא מספינה סינית נחת סמוך ל"שוקלסקיי" פינה את הנוסעים לעבר ספינה סמוכה. בהמשך, אמורים כל הנוסעים להפליג לטזמניה - ומשם בחזרה לביתם.
המסוק נשלח לפנות את כל 52 הנוסעים בקבוצות של חמישה, במבצע שארך כארבע שעות. לפי התכנית המקורית, המסוק היה אמור להטיס את הנוסעים לשוברת הקרח הסינית "דרקון הקרח", ומשם לעבר ספינה אוסטרלית. ואולם, הקרח העבה ומזג האוויר מנע מתכנית זו לצאת לפועל.
לבסוף, נקבע כי המסוק יטיס את הנוסעים אל קרחון סמוך לשוברת הקרח האוסטרלית "אורורה אוסטרליס". משם, הם יפליגו בספינה קטנה לעבר הספינה, העוגנת בסמוך.
האזור שבו נתקעה ספינת המחקר:
מבצע החילוץ יצא לדרך אחרי שהספינות הסובבות שהוזכרו לעיל ניסו להגיע אל ה"אקדמיק שוקלסקיי" במשך כמה ימים, אך נאלצו לשוב לדרכן בשל תנאי מזג האוויר הקשים.
בשהותם בקרח, אנשי ה"שוקלסקיי" יצאו אל השטח וחקרו את הפינגווינים השונים. אחרים עידכנו על מצבם דרך סרטונים שהעלו ליוטיוב וציוצים בטוויטר.
המשלחת ניסתה להתחקות אחר מסעו של גיאולוג אוסטרלי שיצא ב-1910 לחקור את שינויי האקלים באנטרקטיקה. גרג מורטימר, חוקר במשלחת, אמר השבוע כי עיצובה של הספינה מנע ממנה לטבוע. "היא כמו אמבטיה עם מנוע גדול", אמר. "היא יכולה לדחוק את הקרח הצידה ולהישאר מאוזנת".