לראשונה בישראל - רב ראשי לשעבר בדרך לספסל הנאשמים. כתב אישום הוגש היום (שני) לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד הרב הראשי הספרדי לשעבר אליהו בקשי דורון בגין עבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, ניסיון לקבלת דבר במרמה, הפרת אמונים ומתן תעודה כוזבת. זאת בגין חלקו בפרשת "תיק הרבנים" במסגרתה חולקו תעודות הסמכה כוזבות לרבנות למאות אנשי כוחות הביטחון אשר באמצעותן קיבלו במרמה מיליוני שקלים כתוספות שכר. לטענת הפרקליטות, הרב בקשי דורון שכיהן באותה תקופה כרב הראשי הספרדי "הראשון לציון" ידע על כך שאנשי צבא ומשטרה אינם עומדים בקריטריונים לקבלת ההסמכה, אולם הורה בכל זאת להנפיק להם תעודות.
בקשי דורון כיהן כרב הראשי בין השנים 1993 ל-2003. בארבע השנים האחרונות לכהונתו הוקמו ברחבי הארץ כיתות לימוד פרטיות בשכר עבור אנשי כוחות הביטחון שמטרתן הייתה לאפשר למשתתפים בהן לקבל תעודת הסמכה לרבנות שתזכה אותם בהטבות שכר שנעו בין 2,000 ל-4,000 שקלים בחודש. בראש המוסדות עמדו במרבית המקרים רבנים בעלי שם ובעלי תפקידים במערך הרבנות.
בנובמבר 2007 הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד עשרה נאשמים, בהם מנהל מחלקת הבחינות ברבנות הראשית, בשל הטענה כי הגישו עבור התלמידים מסמכים כוזבים שנמסרו לרבנות הראשית ולכוחות הביטחון. זאת, על מנת ליצור מצב כוזב לפיו התלמידים הללו הוסמכו לרבנות. בקשי דורון נחקר בשעתו בפרשה, אולם הוחלט שלא להגיש נגדו כתב אישום. בהמשך הוא העיד במסגרת התיק שמתנהל נגד הנאשמים האחרים ומסר גרסה שונה מזו שמסר במשטרה.
בעדותו הוא סיפר שהנחה את מנהל מחלקת הבחינות ברבנות הראשית להנפיק את התעודות בניגוד לקריטריונים להוצאתן. בעקבות זאת חודשה החקירה נגדו והוחלט בסופו של דבר להגיש נגדו כתב אישום. על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עורכי הדין ארז פדן ושירה קני-טל, בקשי דורון הורה למנהל מחלקת הבחינות הרב יצחק אוחנה שהיה כפוף לו להעלים עין מהעובדה שהמסמכים שהוגשו לרבנות הראשית כוזבים ו"לסגור את העניין" בכך שיעניק את תעודות ההסמכה, זאת ביודעו שאותן תעודות יסייעו לתלמידים להוציא במרמה הטבות שכר מהמדינה. לטענת הפרקליטות הנזק לקופת המדינה ממעשים אלה נאמד במאות מיליוני שקלים.
עורכי הדין של הרב, ד"ר יעקב וינרוט וירון קוסטליץ מסרו: מצער מאוד כי לאחר למעלה מחמש שנים לאחר שהפרקליטות הודיעה לרב בקשי דורון על סגירת התיק נגדו וכי לא יוגש נגדו כתב אישום, החליטה הפרקליטות עכשיו לשנות את עמדתה, ולהגיש בכל זאת כתב אישום נגד הרב בקשי דורון, שהוא בן 72 שנים, וזאת כ-12 שנים לאחר האירועים. לגופם של הדברים, הרי שאין יסוד כלשהו להעמדתו לדין פלילי של הרב בקשי דורון, לא נפל רבב כלשהו במעשיו, וגם הפרקליטות עצמה אינה חולקת על-כך שהרב בקשי דורון לא קיבל דבר לידיו. אנו סמוכים ובטוחים אפוא כי בית המשפט יזכה את הרב מכל אשמה. נדגיש, כי העמדתו לדין של הרב בקשי דורון היא עוול חמור כלפי האדם היחיד שנלחם בכל מאודו בתופעת המכללות ללימודי אנשי כוחות הביטחון, ואשר עשה כל שביכולתו כדי שהלומדים במכללות לא יקבלו כסף שלא כדין מקופת המדינה".