נמשך גל הפרסומים הסותרים מרחבי העולם לחשיפת מטרת הפעולה של צה"ל בסוריה: ה'סאנדיי טיימס' מדווח כי מעט לאחר חצות חדרו מטוסי F-15 של חיל האוויר הישראלי למרחב האווירי של סוריה, והגיעו עד למרחק של 50 ק"מ מהגבול עם עירק. מערכות ההגנה האוויריות הסוריות לא פעלו.
על פי הדיווח, צוות של יחידת [[שלדג]], התמקם באזור יום קודם לכן וסימן מהקרקע למטוסים מטרות באמצעות קרני לייזר. זמן קצר לאחר מכן הבונקרים במקום עלו באש.
העיתון מצטט מקורות ישראלים שאמרו כי תכנון התקיפה החל כבר לפני מספר חודשים, לאחר שראש המוסד [[מאיר דגן]] הציג לראש הממשלה אהוד אולמרט ראיות המוכיחות כי סוריה מנסה לרכוש מתקן גרעיני מקוריאה הצפונית, על מנת שתוכל להתקין ראשי נפץ גרעיניים על טילי הסקאד שלה.
מומחה למזרח התיכון ששוחח עם גורמי ביטחון ישראלים סיפר כי ישראל עקבה במשך זמן רב אחר מתקן שהוגדר על ידי הסורים כמרכז מחקר חקלאי אך בישראל חששו שהסורים משתמשים בו על מנת להפיק אורניום מפוספטים.
לדברי בכיר בחיל האוויר, לווין הריגול [[אופק 7]], ששוגר לחלל ביוני, שינה את מסלולו מאירן לעבר סוריה. הלווין סיפק תמונות ברזולוציה גבוהה של אזור בצפון מזרח סוריה בכל 90 דקות, דבר שהקל על חיל האוויר להתכונן היטב לתקיפה.
לפי העיתון, מבין חברי הקבינט רק ראש הממשלה אהוד אולמרט, שר הביטחון אהוד ברק ושרת החוץ ציפי לבני ידעו מראש על המבצע. ישראל התייעצה מראש גם עם ארצות הברית. גורמי מודיעין טוענים כי המבצע הוגדר כהצלחה גדולה.
"פצצות במשקל 250 ק"ג"
העיתון הבריטי 'אובזרבר' מדווח לעומת זאת, כי בפעולת חיל האוויר בסוריה השתתפו שמונה מטוסי קרב, בהם מטוסי F-15 וF-16, שהיו מצויידים בטילי אוויר-קרקע מסוג "מווריק" ופצצות במשקל של כ-250 ק"ג. לפי הדיווח, השתתף בפעולה גם מטוס איסוף ובקרה של מידע אלקטרוני. לטענת העיתון, זה היה איתות לעולם כי ישראל מסוגלת לתקוף באירן אם העולם יפעל כדי לעצור אותה.
עם זאת, גורמים בממשל האמריקאי וגורמים המעורים היטב במצב בסוריה ובקוריאה הצפונית הטילו ספק באמיתות הדיווחים לפיהם מטרת התקיפה היתה מתקן גרעיני. לדברי אותם גורמים, סוריה נמצאת במשבר כלכלי חמור ואין לה את הבסיס הכלכלי או התעשייתי בכדי להפעיל מתקן מהסוג עליו דווח בתקשורת העולמית.
הם הוסיפו כי זה זמן רב שוררים יחסים חמים בין סוריה לקוריאה הצפונית וכי הדיווחים על התקרבות חשודה בין השתי המדינות אינם מדוייקים. אחד מהם ציין, כי אם אכן היתה תקיפה של מתקן כלשהו, סביר יותר להניח כי הוא קשור לנשק כימי או ביולוגי.
"ספינה גרמנית זיהתה את החדירה"
כתבי 'הארץ' יוסי מלמן, ברק רביד ויואב שטרן מוסיפים:
השבועון הגרמני "דר שפיגל" מדווח בגיליונו המתפרסם הבוקר (ראשון), כי ספינת ביון גרמנית, שמשייטת מול חופי לבנון כחלק מכוח [[יוניפי"ל]], זיהתה בלילה שבו אירעה לכאורה התקיפה שני מטוסי [[אף-15]] ישראלים חודרים למרחב האוויר הסורי.
השבועון ציטט מקור צבאי שאמר כי המטוסים היו בדרכם לתקוף משלוח נשק מסוריה ל[[חיזבאללה]], אך הופתעו מהמהירות שבה זוהו על ידי ההגנה האווירית הסורית.
ישראל ממשיכה בשתיקתה בכל הנוגע לטענת סוריה על חדירת מטוסים ישראליים לשטחה.